Barcelona

La ministra de Ciència, Cristina Garmendia, anuncia un supercomputador a Barcelona

L'endemà de la inauguració del sincrotró Alba, la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha anunciat que Catalunya tindrà un altre equipament punter en matèria de recerca i innovació. Serà, ha dit Garmendia, un dels supercomputadors més potents d'Europa, i s'ubicarà a Barcelona. La ministra ha fet aquest anunci durant la inauguració de la conferència europea d'infraestructures de recerca, que es fa a la capital catalana.

Actualitzat
Per aconseguir arribar a un supercomputador, es multiplicaran les capacitats de l'actual superordinador "Mare Nostrum" que l'any que ve es traslladarà a l'edifici del costat per tal que es puguin fer els canvis necessaris. Les inversions per aconseguir-ho començaran pròximament.

La intenció és que el nou supercomputador estigui disponible el 2012, amb un potència 100 vegades superior a la del "Mare Nostrum". El nou supercomputador costarà 600 milions d'euros, dels quals el 50% els aporta la Generalitat, i formarà part d'una xarxa de supercomputadors europeus de primer nivell, juntament amb els d'Alemanya, França i Itàlia

També en la inauguració de la conferència europea d'infraestructures de recerca, que es fa a la capital catalana, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha defensat que s'aposti per una economia basada en el coneixement per sortir de la crisi.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut