Lleida

La ministra d'Agricultura diu que els pagesos catalans perdrien les ajudes europees en cas d'independència

El conseller Ciuraneta defensa que això no passarà perquè Catalunya és aportadora neta a la UE

Actualitzat

La ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, ha dit que els pagesos catalans perdrien les aportacions de la Unió Europea si Catalunya s'independitza. L'afirmació l'ha feta a preguntes dels periodistes i ha afegit que, si es donés el cas, ella defensaria que les ajudes es quedessin a Espanya. En canvi, el conseller Jordi Ciuraneta creu que aquesta situació no es produiria i ho ha argumentat explicant que Catalunya fa una aprotació neta a la UE de 1.000 milions d'euros i que a ningú li convindria perdre aquests diners.

El creuement de declaracions ha estat a la Fira de Sant Miquel de Lleida, que s'ha inaugurat aquest matí. Un centenar de pagesos de la fruita han fet una protesta amb els tractors, que han aparcat a l'entrada. Després, han aconseguit parlar amb la ministra García Tejerina, a qui han fet arribar un manifest amb les seves reivindicacions per aconseguir preus justos per al sector. Alguns dels manifestants han reclamat la seva dimissió.

La minisitra ha dit als pagesos que s'han d'organitzar i que siguin ells els que negociïn amb les grans distribuïdores els preus de la fruita. També ha reconegut que el govern espanyol està lligat de mans per les directives de la Unió Europea.

Han intentat accedir al recinte, però un fort cordó policial dels Mossos d'Esquadra els ho han impedit. S'han viscut moments de tensió després que un grup de manifestants s'han enfrontat amb els agents antidisturbis, cridant consignes contra la policia i l'Administració. Els concentrats han llançat branques de presseguers als Mossos, com a senyal de protesta per la crisi.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut