Katarina Barley, ministra alemanya de Justícia
Katarina Barley, ministra alemanya de Justícia
Berlín

La ministra alemanya de Justícia veu "absolutament correcta" la decisió amb Puigdemont

Barley és la primera membre del govern d'Angela Merkel que manifesta una opinió sobre la resolució de l'Audiència Territorial

RedaccióActualitzat

La ministra alemanya de Justícia, la socialdemòcrata Katarina Barley, ha qualificat aquest divendres d'"absolutament correcta" la decisió de la justícia del seu país en el cas de Carles Puigdemont i ha dit que, ara, Espanya haurà d'explicar per què l'acusa de malversació.

"No serà fàcil", ha dit en declaracions al diari "Süddeutsche Zeitung" després que l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein posés en llibertat Puigdemont i descartés la seva extradició a Espanya pel delicte de rebel·lió.

"La decisió dels jutges de Schleswig és absolutament correcta. L'esperava".

Si Espanya no justifica l'altre delicte que imputa al dirigent independentista català, s'aixecaria l'ordre de detenció, "llavors, Puigdemont serà un home lliure en un país lliure, és a dir, a Alemanya", ha afegit.

Segons el seu parer, "ara caldrà parlar també dels components polítics".

Barley és la primera membre del govern d'Angela Merkel que manifesta una opinió sobre la resolució de l'Audiència Territorial.

La viceportaveu de l'executiu no ha valorat el tema

En roda de premsa, la viceportaveu de l'executiu, Ulrike Demmer, s'ha limitat avui a recordar que el cas està exclusivament en mans de la Justícia, sense fer cap tipus de valoració.

"No hi ha res nou que es pugui dir sobre el tema, es tracta d'un cas que està en mans de la justícia i que no afecta les relacions entre els dos governs".

Ulrike Demmer ha insistit que el govern segueix convençut que el conflicte català s'ha de resoldre d'acord amb la Constitució i les lleis espanyoles.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatRebel·lió
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut