La mina de petroli de Guardiola de Berguedà reobre aquest cap de setmana després de 5 anys tancada

Actualitzat

ACN Guardiola de Berguedà - La mina de petroli de Riutort (Guardiola de Berguedà) reobrirà les portes a les visites del públic aquest dissabte, 26 de novembre, després d'estar tancada els darrers cinc anys. Això ha estat possible gràcies als treballs de restauració i protecció dels sostres i parets per millorar la seguretat. Els treballs, que han costat prop de 75.000 euros, han consistit a dur a terme l'estabilització i sosteniment de diferents sectors de la mina de petroli. La de Riutort és una de les poques mines subterrànies de petroli que hi ha al món i l'única visitable del país. Són 380 metres de galeries excavades directament a la roca, a pic i pala, a principi del segle XX, i representen el testimoni de la revolució industrial a la comarca.

El 2017 s'hi van detectar despreniments de pedres del sostre d'una de les galeries i també de parets i, per això, es va decidir tancar per precaució. Ara es torna a obrir els caps de setmana i dies festius. S'ofereixen visites guiades a les 11 h, les 12 h i les 13 h. Les persones adultes pagaran 5 euros, els jubilats 4, els joves d'entre 7 i 14 anys, 3,5 euros mentre que els menors de 7 anys hi podran entrar gratuïtament. Els residents a Guardiola de Berguedà tindran l'entrada gratuïta.

La mina de petroli de Riutort es va obrir al públic per primera vegada l'any 2004. Des de llavors i fins al 31 d'agost del 2017, el darrer dia que va estar oberta, havia estat visitada per més de 40.000 persones.

Anar al contingut