La millor Penya de la temporada desmunta el Baskonia en un tercer quart memorable (83-74)

El FIATC Joventut s'ha acomiadat de l'Olímpic abans de festes amb un partit gairebé perfecte davant tot un equip de Top 16 a l'Eurolliga com el Laboral Kutxa. L'equip de Badalona, a més, equilibra el balanç de victòries i derrotes i entra, setè, en els llocs de Copa del Rei.

A la Penya li ha costat tot un quart centrar-se dins la pista. El conjunt basc ha tret profit de la seva superioritat física per defensar amb molta agressivitat i ha arribat a tenir una renda d'onze punts.

Els homes de Salva Maldonado, amb moltes dificultats per fer circular la pilota, s'han encomanat als llançaments tiples i, quan els han començat a entrar, en el segon quart, han trencat els esquemes del rival.

L'encert s'ha mantingut en la represa i el Baskonia ha quedat anul·lat, sense resposta, durant tot el tecer quart, que s'ha tancat amb un parcial de 29 a 8. Els millors jugadors de la Penya, Vives, Shurna i Kirksay, han arribat a situar el porcentage de triples al 50% (10 de 20) en aquest període. A més, la pèrdua de concentració dels bascos ha permès que tot l'equip corrés al contraatac i que trobés bones opcions sota la cistella, on Miralles ha fet molt mal.

En l'últim quart, Sergio Scariolo ha ordenat al seu equip una pressió semblant a la de l'inici, però a tota la pista, amb la qual cosa només ha aconseguit maquillar el resultat final. Per bé que tres pèrdues seguides de Vives han provocat un cert ensurt a l'afició badalonina, al final el seu equip s'ha permès jugar relaxadament els últims dos minuts del partit.