Madrid

La millor nota de la selectivitat a Madrid, una història de superació

Carlota Monedero té una malaltia "rara", la síndrome de Marfan, i ha patit "bullying" pel seu aspecte físic

Actualitzat

L'estudiant que ha aconseguit la millor nota a la prova de selectivitat a la comunitat de Madrid ha hagut de superar greus problemes físics per continuar els estudis i també ha estat víctima de "bullying".

És Carlota Monedero, una estudiant de l'institut Santa Maria de la Hispanidad, al districte madrileny d'Hortaleza. La seva qualificació a la selectivitat ha estat un 10, que arribarà fins a 13,9 un cop se sumen les qualificacions de la fase voluntària. Curiosament, la qualificació de Biologia, l'assignatura preferida (un 9,5), és la que li ha impedit arribar als 14 punts màxims.

Carlota es vol dedicar a la investigació científica per poder ajudar persones que, com ella, tenen malalties "rares". A ella, li van diagnosticar la síndrome de Marfan, una malaltia rara que afecta els sistemes cardiovascular, els músculs i ossos i també la visió i l'aparell respiratori. Es caracteritza per un allargament inusual de la longitud de les extremitats. Una característica física que la va fer víctima de burles i assetjament dels companys de la seva antiga escola.

"El treball, més que la intel·ligència"

La perseverança l'ha ajudat a superar tots els obstacles. Durant tot un quadrimestre, la Carlota no va poder assistir a classe perquè tenia molt risc de tenir un despreniment de retina. Va passar quatre mesos estirada al llit amb els ulls tancats. Tot i així no volia perdre el curs. La seva mare li va recitar una vegada i una altra els apunts de classe.

La nota que ha obtingut a la selectivitat li permetrà triar els estudis que vulgui i també li assegura aconseguir una beca. La Carlota ho té clar: vol fer un doble grau de Biotecnologia i Farmàcia. En un futur es vol dedicar a la investigació científica "per ajudar la gent". Explica que fa poc que ha canviat el seu objectiu perquè "sempre havia volgut estudiar Medicina", però que ha descobert que "la Biotecnologia ofereix moltes oportunitats".

La jove es defineix com una "ment inquieta i oberta" i destaca que "el treball, més que la intel·ligència" li ha facilitat aconseguir totes les seves metes. Apassionada de la literatura i de les obres de Gabriel García Márquez, dedicarà l'estiu a aprendre a tocar la guitarra.

 

 

Anar al contingut