Abuja

La milícia islamista Boko Haram reivindica el segrest de més de 200 nenes a Nigèria

El líder de la milícia islamista anuncia en un vídeo que "aviat" hi haurà més atacs

RedaccióActualitzat

La milícia islamista Boko Haram ha reivindicat el segrest de més de 200 nenes d'entre 12 i 16 anys en una escola del nord-oest de Nigèria, el 14 d'abril passat. El líder del grup s'ha atribuït l'acció en un vídeo difós a un grup reduït de periodistes i en què anuncia que "aviat" hi haurà més atacs i que vendrà les noies perquè es casin amb musulmans.

Abubakar Shekau s'ha pronunciat l'endemà que el president de Nigèria va admetre que el seu govern desconeixia el parador de les menors. "Estem en contra de l'educació occidental. Jo vaig segrestar les nenes i les vendré", afirma el líder jihadista, que assegura que està duent a terme una "guerra contra els cristians".

Des que van ser segrestades, Nigèria ha estat escenari de diverses manifestacions per reclamar més informació i una resposta per part de l'executiu. Precisament, una de les manifestants ha quedat detinguda aquest dilluns.

Una de les nenes que es va poder escapar dels seus segrestadors ha explicat que les ostatges més joves patien fins a quinze violacions al dia, segons el portal informatiu nigerià "The Trent". Segons el seu testimoni, aquest grup obliga les menors a convertir-se a l'islam i les amenacen de degollar-les si es neguen a tenir relacions sexuals amb ells o no segueixen les seves instruccions.

Nou atemptat sagnant de Boko Haram

Boko Haram sacseja Nigèria amb segrestos massius i atemptats sagnants com el que hi ha hagut en les últimes hores als afores d'Abuja, la capital del país. El balanç provisional és d'una vintena de morts. L'atac amb cotxe bomba ha estat a prop de l'estació d'autobusos, on només fa dues setmanes van morir 70 persones en un altre atemptat que va reivindicar el grup islamista.

Aquest grup, que combat per crear un estat islàmic al nord de Nigèria, ja ha mort 1.500 persones aquest any. Entre els seus objectius hi ha les forces de l'ordre, esglésies, mesquites i escoles.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut