La mezzosoprano russa Victoria Karkacheva, premi Tenor Viñas
La mezzosoprano russa Victoria Karkacheva (ACN/ A. Bofill)

La mezzosoprano russa Victoria Karkacheva, Premi Tenor Viñas

Tres dones han guanyat els tres primers premis d'un dels concursos d'òpera més importants del món

Actualitzat

La mezzosoprano russa Victoria Karkacheva ha guanyat a Barcelona el primer premi del concurs internacional de cant Tenor Viñas. La cantant, que ha participat en les categories d'òpera i de música russa, ha interpretat l'"Aria di Polina", de Txaikovski, i una peça de l'òpera "Rienzi", de Wagner.

A banda dels 25.000 euros del guardó, Karkacheva ha guanyat un contracte per actuar al Gran Teatre del Liceu les pròximes temporades.

El segon premi, atorgat per un jurat internacional, l'ha obtingut una altra mezzosoprano, Natalia Kutateladze, de Geòrgia. I una altra dona ha guanyat el tercer premi, la soprano xilena Yaritza Véliz.

Entre els preferits del públic, el baix baríton Insik Choi, l'únic coreà premiat. Consulta la llista de la resta de premiats.

 

 

Un detall: dels 564 cantants, de 53 països diferents, més de 200 eren coreans. Els guanyadors oferiran una gala operística aquest diumenge al Liceu, que es podrà seguir en directe per Catalunya Música.

El concurs, creat l'any 1963 per Jacint Vilardell en memòria del cèlebre tenor català Francesc Viñas, s'ha convertit en un dels més importants del món i ha donat a conèixer grans veus de l'òpera.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut