Imatge d'arxiu de la mesquita de Reus (ACN)
Reus

La mesquita de Reus dona eines a pares i fills contra la radicalització a internet

Alerten que al cercar informació de l'islam a internet i les xarxes "es troben coses radicals"

RedaccióActualitzat

La mesquita As-Sunnah de Reus, al Baix Camp, ha ofert una xerrada per conscienciar joves i pares dels perills de la radicalització a través d'internet i les xarxes socials.

Unes 500 persones van assistir a la ponència aquest diumenge al vespre, organitzada per l'Associació Cultural de Musulmans de Reus i Comarca, que gestiona la mesquita. Segons el portaveu de l'associació, Mohamed Said Badaoui, la idea els va sorgir arran dels atemptats terroristes comesos per joves europeus que s'havien radicalitzat. 

"Els atemptats que han succeït arreu d'Europa han estat joves que no estaven ben informats sobre l'islam. Busquen informació a les xarxes socials o per internet i només es troben coses radicals i no l'islam que hem predicat sempre, que és un islam de pau i de moderació".

Notícia relacionada: "El meu marit ensenyava vídeos de decapitacions d'infidels als nens", el testimoni de Raquel Alonso

Els volen alertar del perill que té consultar determinats conceptes de l'Alcorà per internet. Un dels problemes, segons explica Badaoui, és que molts joves no dominen l'àrab tenen aquesta necessitat de buscar informació.

"La majoria de les conferències i xerrades que es fan dins de les mesquites es fan en àrab. I la majoria dels joves que hagin crescut o nascut aquí no acaben de dominar cent per cent l'àrab, i alguns fins i tot, no l'arriben a entendre. El que fan és buscar informació, ja sigui en castellà o altres idiomes per mirar de buscar respostes a les seves preguntes. I per això recorren a internet, és més fàcil".

El que volen des de l'associació és que els joves tinguin la mesquita com el seu punt de referència per resoldre dubtes. També procuren oferir activitats destinades als joves com ara activitats esportives o de reforç escolar perquè estiguin més vinculats a la comunitat. 

ARXIVAT A:
IslamJihadisme Atemptats Barcelona CambrilsReligió
Anar al contingut