Barcelona

La mesa del Parlament avala l'acord pels diputats suspesos tot i el rebuig dels lletrats

Cs, PSC i PP han demanat que es convoqui la Junta de Portaveus per reconsiderar la decisió

RedaccióActualitzat

S'endarrereix el ple del Parlament en què s'han de votar les conclusions del debat de política general. Tot i que JxCat i ERC han arribat a un acord pel vot delegat dels diputats suspesos per Pablo Llarena, els lletrats del Parlament l'han rebutjat. La seva opinió no és vinculant, i la majoria independentista de la mesa ha decidit tirar endavant l'acord igualment.

Davant aquest escenari, Cs, PSC i PP han demanat que es convoqui la Junta de Portaveus per reconsiderar la decisió. Tot i això ha fet endarrerir el ple, que havia d'arrencar a les 12 del migdia i encara no té hora d'inici.

La líder de Ciutadans i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, s'ha mostrat indignada perquè els dirigents independentistes insisteixin "en la desobediència" i a "bloquejar el Parlament":

 

La diputada socialista Eva Granados ha considerat "esperpèntica" la situació i s'ha referit a l'acord entre Junts per Catalunya i Esquerra com un "engany que ho empitjora tot":

 

Per la seva part, la portaveu de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha demanat a JxCat que deixi la "gesticulació" i ha alertat que "no ajuda a avançar en cap reivindicació".

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJxCatERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut