Barcelona

El Parlament aprova el vot delegat de Comín, que permet una investidura sense la CUP

Junts per Catalunya i Esquerra podrien investir un candidat en segona votació, sense necessitat de cap vot favorable de la CUP

RedaccióActualitzat

La mesa del Parlament de Catalunya, amb majoria independentista, ha aprovat que el diputat d'ERC Toni Comín pugui delegar el vot en els plens mentre es mantingui la seva situació a Bèlgica. Comín al·legava en un document dirigit a la mesa aquest dilluns una "situació d'incapacitat per assistir als plens".

La petició arribava després que la mesa va rebutjar les peticions de Cs i PP per revocar la delegació de vot del líder de JxCat, Carles Puigdemont. El president cessat pel 155 va poder exercir-lo per primer cop el cinc d'abril en un ple en què es va tombar la petició de Cs d'obligar Torrent a comparèixer a l'hemicicle per donar explicacions sobre la situació de "bloqueig" institucional.

També van delegar el seu vot els diputats en presó preventiva. Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Raül Romeva.

 

Comín ha reiterat que les forces independentistes no volen noves eleccions a Catalunya, però també ha dit que si l'Estat impedeix investir un president i s'han de repetir uns comicis, no preveu que el vot independentista reculi: "No busquem eleccions, però si ens forcen a fer-les s'enduran una sorpresa", ha dit. 

Amb tot, ha pronosticat que s'investirà un president de la Generalitat abans del 22 de maig.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut