La mesa del Parlament, reunida aquest dimarts (ACN)
La mesa del Parlament, reunida aquest dimarts (ACN)
Barcelona

El Parlament autoritza la delegació del vot de Puigdemont en els plens

La mesa tramita la petició amb els vots a favor de JxCat i ERC, tot i els advertiments dels lletrats de la cambra

RedaccióActualitzat

El Parlament autoritza que Carles Puigdemont pugui exercir el vot delegat en els plens. La mesa ha tramitat la petició amb el suport de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, tot i els advertiments que han fet els lletrats de la cambra.

Els serveis jurídics de la cambra catalana han recordat que hi ha una interlocutòria del Tribunal Constitucional que explicita que els membres del Parlament sobre els quals hi hagi ordre judicial de cerca i captura i ingrés a presó no podran delegat el vot. Junts per Catalunya entén que Puigdemont està ara mateix en la mateixa situació de la resta de polítics privats de llibertat, als quals el Suprem ha permès delegar el vot.

Carles Puigdemont cedirà el seu dret a la portaveu parlamentària Elsa Artadi en el ple d'aquest dijous. Antoni Comín és l'únic diputat que no ha demanat delegar el seu vot.

El Partit Popular català ja ha anunciat que es planteja portar la decisió de la mesa al Tribunal Constitucional. Xavier Garcia Albiol ha explicat que, primer, demanaran a la mesa que ho reconsideri i, si no ho fa, aniran al Constitucional. Albiol també ha anunciat que el PP intentarà reformar la llei que regula la figura dels expresidents de la Generalitat perquè, si tenen causes judicials obertes, perdin els drets i prerrogatives de què disposen.

Mentrestant, la fiscalia alemanya ha decidit demanar a l'audiència del land de Schleswig-Holstein que es tramiti l'extradició a Espanya de Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraJxCatERC
Anar al contingut