A presó els 4 detinguts per violar en grup una menor a Manresa
Els quatre detinguts per la violació en grup abandonen els jutjats (ACN)

A presó els 4 detinguts per violar en grup una menor a Manresa

Unes 7.000 persones es manifesten a la capital del Bages per mostrar el seu rebuig a l'agressió i denunciar la degradació del barri on van passar els fets

RedaccióActualitzat

La jutgessa dicta presó per als quatre joves detinguts a Manresa per la violació múltiple d'una menor de 17 anys. La magistrada del jutjat d'instrucció número 7 de Manresa els envia a presó provisional sense fiança per un delicte d'agressió sexual.

Aquest dimarts han comparegut als jutjats de Manresa la noia que va ser violada el cap de setmana i els quatre detinguts per aquest fet. Només un dels quatre presumptes agressors ha declarat davant la magistrada i els altres tres s'han acollit al dret a no fer-ho.

És la segona vegada que la noia explica els fets, que van passar la matinada de dissabte en un pis del barri de les Escodines. Primer ho va explicar als Mossos i aquest dimarts al matí, al jutge.

Manifestació multitudinària

Unes 7.000 persones s'han concentrat pels carrers de la capital del Bages en contra de les agressions masclistes. Aquest dimarts a la tarda, hi havia convocada una concentració de rebuig a l'agressió sexual i en solidaritat amb la víctima i la seva família. També ha servit per denunciar la precarietat del barri d'Escodines, on van violar la menor.

 

Milers de persones han protestat a Manresa contra la violació a una menor


La víctima va demanar auxili al 112

S'ha sabut que la noia va trucar al telèfon d'emergències 112 per alertar de l'agressió sexual que havia patit. Això va mobilitzar tant els Mossos d'Esquadra com els equips d'emergència, que la van localitzar, la van atendre i després van poder detenir els presumptes agressors.

Després de la declaració de la víctima, que s'ha allargat fins a les dues del migdia, ha estat el torn dels quatre joves, que tenen entre 18 i 25 anys. Un dels quatre detinguts ha declarat davant la magistrada i els altres s'han acollit al dret de no fer-ho.


Només declara un dels detinguts

L'acusat que ha narrat els fets a la jutgessa ha assegurat que només va anar al pis a veure un amic i que no va agredir ningú. El jove ha declarat que no vivia al pis on van passar els fets, que hi havia molta gent i que va estar-hi poca estona.

Aquest detingut, a diferència dels altres tres i del que va fer quan va prendre declaració davant els Mossos d'Esquadra, s'ha ofert a passar la prova d'ADN si és necessari. Els quatre presumptes agressors, assessorats per l'advocat defensor, s'hi van negar quan es va proposar a la comissaria de Manresa.

 

Milers de persones han protestat a Manresa contra la violació a una menor


El presumptes agressors han entrat al jutjat per la porta del darrere a les 10 del matí i en cap moment s'han vist amb la víctima. Poc abans i, en una furgoneta no logotipada, havia arribat la menor d'incògnit per preservar la seva identitat.

La magistrada ha començat a citar els detinguts al migdia. Els seus advocats, tots d'ofici, els havien recomanat no declarar perquè tot just aquest dimarts al matí han tingut accés als atestats i es tracta d'una investigació llarga i complicada.

A la sortida dels jutjats, els advocats dels presumptes agressors no han volgut fer declaracions. Sí que ho ha fet l'advocat de la víctima, que ha demanat respecte per la menor:

"Hem de respectar la intimitat de la víctima i que de moment no vulguem fer cap declaració. El tema és prou important perquè de moment ho deixem aquí."

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut