La previsió és de 3.241 alumnes de P3 menys que l'any anterior i s'aprofitarà per reduir les ràtios en la meitat de grups del país

La meitat d'escoles reduiran la ràtio de P3 el curs que ve i tindran menys de 25 alumnes

Les inscripcions per al curs 2021-2022 es fan exclusivament de manera electrònica a partir d'aquest dilluns

RedaccióActualitzat

El Departament d'Educació ha obert el termini de preinscripcions per al curs escolar 2021-2022: entre el 15 i el 24 de març per a l'educació infantil i primària, i entre el 17 i el 24 de març per a l'educació secundària obligatòria.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, el període de preinscripció serà de l'11 al 17 de maig per a batxillerat i cicles de grau mitjà i del 25 al 31 de maig per a cicles de grau superior.

Els tràmits s'han de fer de manera totalment electrònica a través d'un nou portal específic que es posa en marxa per a la preinscripció, amb el suport dels centres educatius i de les oficines municipals d'escolarització.

La previsió és de 3.241 alumnes de P3 menys que l'any anterior i s'aprofitarà per reduir les ràtios en la meitat de grups del país i no per tancar grups, segons ha explicat el director de Centres Públics, Josep González Cambray:

"La meitat de les aules del país sortiran amb una oferta inicial inferior a 25. Això no havia passat mai. Per mantenir l'oferta de P3 i la lluita contra la segregació, reduïm les ràtios en 700 del país, a 91 municipis de Catalunya".

L'explicació més probable és el descens de la natalitat que es va registrar a partir de l'any 2009.

 

Baixa per primer cop el nombre d'alumnes de primer d'ESO

L'oferta de grups per al curs que ve és de 40.997 per a l'educació infantil de segon cicle, educació primària i ESO, tant pel que fa als centres públics com als centres de titularitat concertada. El departament treballa amb una projecció de 20.700 alumnes menys que aquest any.

Per primera vegada des que es va crear l'ESO, també hi ha una disminució de l'alumnat de primer curs de secundària respecte a l'anterior: 2.759 alumnes menys. L'explicació més probable és el descens de la natalitat que es va registrar a partir de l'any 2009.

3 centres i 12 instituts escola

Hi haurà tres centres de nova creació: l'Escola Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà), una escola rural que es reobre cinquanta anys després del tancament, l'Institut Angeleta Ferrer, a Barcelona, especialitzat en l'àmbit cientificotecnològic i l'escola Nova de Sentmenat (Vallès Occidental), amb un grup d'educació infantil.

També s'hi afegeixen 12 instituts escola nous, amb un total de 97 a tot Catalunya. Aquesta nova modalitat de centres educatius, que combinen els cicles de primària, secundària i en algun cas el batxillerat, s'han ampliat progressivament des del 2019.

Ensenyament inaugurarà tres centres de nova creació el pròxim curs (ACN / Miquel Codolar)

Els nous instituts escola seran: Institut Escola Mirades, a Barcelona; l'Institut Escola de Breda (la Selva); l'Institut Escola El Morsell, a Olivella (el Garraf); l'Institut Escola d'El Perelló (Baix Ebre); l'Institut Escola Virolet, a Sabadell i l'Institut Escola Santiga, a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental); l'Institut Escola Lluís Millet d'El Masnou i l'Institut Escola Santa Anna, a Premià de Dalt (el Maresme); l'Institut Escola de Balsareny (Bages), i tres instituts escola adherits a la xarxa pública: l'Institut Escola Sicília, l'Institut Escola Londres i l'Institut Escola Elisabets, a Barcelona.

Amb aquests tres centres, també s'incorporen a la xarxa pública del Departament d'Educació l'Escola Aldana de Barcelona, antiga Escola Sagrat Cor, i l'Institut Intermunicipal del Penedès, a Sant Sadurní d'Anoia.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut