La meitat dels visitants a Barcelona tornen a la ciutat
Visitants demanant ajuda a agents de la Guàrdia Urbana (Pexels)

La meitat dels visitants a Barcelona tornen a la ciutat i es gasten més diners

La despesa per persona i dia augmenta com més vegades es visita la capital catalana, especialment en gastronomia, segons l'Observatori del Turisme a Barcelona

RedaccióActualitzat

Gairebé la meitat dels visitants a la ciutat de Barcelona tornen després. I quan ho fan, es gasten més diners. Segons un informe de l'Observatori del Turisme a Barcelona, que recull dades de l'any passat, un 46,7% dels visitants allotjats a la capital catalana ja l'han visitat abans. Pel que fa al conjunt de les comarques de Barcelona, la xifra s'eleva al 47,4%.

Dels repetidors a la ciutat de Barcelona, la majoria, un 56,1%, venen per oci, tot i que també hi ha una part que la visiten per motius professionals, un 29,4%. La resta, un 14,5%, ho fa per motius personals o altres raons.

Per país de residència, una quarta part dels visitants que tornen a la ciutat provenen de la resta d'Espanya, seguit del Regne Unit, França i els Estats Units. En els últims tres anys, la xifra de repetidors allotjats en qualsevol tipus d'allotjament, s'ha mantingut estable, segons les dades difoses per l'Observatori del Turisme a Barcelona

Els visitants que s'allotgen majoritàriament en hotels, un 49,3%, i els que es queden a cases particulars d'amics o familiars, un 20,7%, superen aquells que venen per primera vegada, ja que és una minoria la que en una primer visita s'allotja amb un particular.

En canvi, la xifra de viatgers repetidors que s'allotgen en habitatges d'ús turístic, un 17%, i albergs, un 10,1%, està per sota dels que venen per primera vegada.

Els viatgers que repeteixen i tornen a Barcelona gasten més diners


Més despesa com més es visita la ciutat

Una de les conclusions de l'informe destaca que la despesa per persona i dia augmenta com més vegades es visita la ciutat. Si en el primer viatge la mitjana és de 77,89 euros, en la cinquena ja arriba als 89,29 euros. El menjar és l'apartat al qual es destinen més diners.

Sobre els punts d'interès turístic, els viatgers repeteixen sobretot al Raval, el Born, la Zona Fòrum, Montjuïc i la Fira Gran Via.

El Consorci de Turisme de Barcelona considera que, segons l'estudi, el visitant que torna a la ciutat busca estades "més pausades" que, més que la quantitat, valora la qualitat, i per tant, visiten menys llocs i mostren més interès per qüestions com la gastronomia.

 

 

ARXIVAT A:
TurismeCatalunyaAjuntament de Barcelona
Anar al contingut