Amb la Covid els pulmons es posen rígids i costa respirar

La meitat dels pacients amb pneumònia greu per Covid tenen seqüeles tres mesos després

L'ofec i el cansament els invaliden per fer activitats que feien sense esforç abans de la malaltia

RedaccióActualitzat

Els pulmons són els que en surten més malparats, amb la Covid, perquè el virus ataca directament aquest òrgan vital.

Ara, els pneumòlegs -juntament amb altres especialistes- han de fer front a un gran volum de nous contagis, amb la infecció activa, i alhora fer el seguiment dels pacients que durant aquests deu mesos s'han anat donant d'alta després d'una pneumònia greu.

Els han d'anar controlant, perquè ja han vist que entre un 20 i un 50% -en funció de la gravetat i del temps que hagi passat des de la malaltia- arrosseguen seqüeles que poden arribar a ser molt invalidants i que poden allargar-se més enllà de tres mesos.

"Ofegament, falta d'aire... és un símptoma molt angoixant", explica Salut Santos, cap de Pneumologia de l'Hospital de Bellvitge.

"Són situacions estressants per al pacient i per als sanitaris que l'atenen, perquè és un pacient que està en un estat complicat", afegeix Oriol Sibila, cap de la Secció de Cures Respiratòries Hospitalàries de l'Hospital Clínic.

En aquest vídeo podeu veure les explicacions dels dos especialistes en pneumologia de com pot afectar el coronavirus el funcionament dels pulmons i les possibles seqüeles:

 

 

La principal complicació és la inflamació exagerada dels pulmons, que els fa més rígids i, per tant, no poden funcionar correctament. L'altra són les embòlies pulmonars.

Pels especialistes la millor prevenció és la no infecció, protegir-se de l'atac als pulmons, per tant, protegir-se del coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut