El bar Cooperativa de Paüls, tancat pel brot de coronavirus (ACN / Anna Ferràs)
El bar Cooperativa de Paüls, tancat pel brot de coronavirus (ACN / Anna Ferràs)

La meitat de la població de Paüls, confinada per coronavirus

L'alcalde d'aquest municipi del Baix Ebre creu que els contagis es van multiplicar per les celebracions de Cap d'Any

RedaccióActualitzat

Els carrers de Paüls estan pràcticament buits. Amb tots els bars, restaurants i establiments públics tancats excepte el forn de pa i la farmàcia, trobar algun veí pel poble és gairebé impossible.

Al poble són 556 habitants i prop de la meitat, uns 200, estan confinats per haver donat positiu de coronavirus o per haver tingut contacte amb algun positiu.

El poble ha passat d'estar lliure de Covid durant la primera onada de la pandèmia a convertir-se en els últims dies en un dels municipis amb més risc de rebrot i més velocitat de propagació de Catalunya.

La velocitat amb què van aparèixer els primers positius va alertar el consistori.

"Hi ha hagut una ràpida transmissió i una preocupant evolució del virus. Dinars, sopars, la gent que s'ha reunit, fa molt de fred, no es devia ventilar bé... Detectem que arriba per Cap d'Any", ha explicat l'alcalde de Paüls, Enric Adell. "El primer cas el tenim el dia 5 i per tant surten dels dinars i sopars de l'1 de gener."

Mira aquí la crònica de l'ambient que hi ha als carrers de Paüls:
 

 

Divendres es va fer un cribratge massiu en què es van detectar 23 positius asimptomàtics. A mitjans de setmana, el positius han pujat a 80 i l'alcalde calcula que seran un centenar de cara al cap de setmana.

El forn de pa i la farmàcia fan servei a domicili i l'Ajuntament ofereix ajuda a les persones confinades per abastir-se d'aliments o altres serveis bàsics.

L'escola municipal està funcionant només amb serveis mínims. S'espera reprendre les classes amb normalitat dilluns que ve. La restauració estarà tancada, almenys, deu dies més.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut