Vic

La meitat de ciutadans de Vic considera bona la convivència a la ciutat

La convivència entre la ciutadania vigatana és "bona o molt bona", segons el baròmetre que l'Ajuntament d'aquest municipi ha encarregat a una consultora. L'enquesta apunta que un 50,5% de la població subscriu aquesta bona relació, mentre que un 27% pensa que és "dolenta o molt dolenta". Les enquestes a partir de les quals s'ha elaborat el baròmetre es van fer al novembre, abans que el consistori decidís deixar fora del padró les persones estrangeres sense la documentació en regla. Precisament, la immigració només preocupa un 4,6% dels ciutadans, percentatge inferior al 14% inquiet per l'atur i al 12% que ho està per la manca d'aparcament a la ciutat.

Actualitzat
El sondeig, de l'empresa Times Consultants, constata que els adults d'entre 34 i 45 anys són els que més bona consideren la convivència a Vic, amb un 54,5%, mentre que els joves són els que la valoren pitjor. Un 32,4% la qualifiquen de dolenta o molt dolenta.

Per procedència, els nascuts a fora d'Europa són els que en tenen més bona opinió, juntament amb els que fa menys de cinc anys que hi viuen. Entre els nascuts a Catalunya, un 49% opten pel "bona o molt bona", un 20%, "mitjana", i un 29%, "dolenta o molt dolenta. Per àmbits ideològics, les persones que se senten de dreta i els votants d'ICV són els que més subscriuen aquesta opinió.

Aquest és el segon baròmetre que encarrega el consistori osonenc i el primer en què pregunta per la convivència. L'enquesta també desvela que els polítics més coneguts a Vic són l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, i el líder de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, identificats per un 80% dels enquestats. A l'hora de valorar-los, però, Vila d'Abadal obté un 5,76 i Anglada un 2,89, notes que els converteixen en el millor i el pitjor valorat, respectivament.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut