La mascareta a la feina només és obligatòria si l'empresa ho diu

Els serveis de prevenció de riscos laborals de les empreses són els encarregats de determinar-ne l'ús als recintes tancats

Actualitzat

A la feina, només quan l'empresa ho especifiqui. El Consell de Ministres ha aprovat el decret pel qual, a partir d'aquest dimecres, les mascaretes deixen de ser obligatòries a l'interior. I la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha concretat una mica més en la roda de premsa posterior com és el decret publicat dimecres al matí al BOE.

Pel que fa als llocs de treball, "amb caràcter general", la mascareta tampoc hi és obligatòria, ha dit. Tot i això, es dona llibertat a les empreses per decidir si cal seguir-la portant.

Són els serveis de prevenció de riscos laborals de les empreses els que poden determinar-ne l'ús als seus recintes tancats "en funció de l'avaluació del risc del lloc de treball".

En general, les mascaretes deixen d'haver de portar-se, per exemple, en comerços, gimnasos, teatres o cinemes. I només s'hauran de seguir portant en centres sanitaris --incloses les farmàcies--, en residències i al transport públic. Però cal tenir en compte que, per exemple, al metro la mascareta només s'haurà de portar dins dels vagons, i no a les andanes.

Després de pràcticament dos anys d'obligatorietat, Darias ha defensat la decisió de retirar la mascareta perquè el "context epidemiològic és favorable" amb indicadors en "nivell de risc baix", una vacunació superior al 90% de la població i pel fet que "la gravetat de la malaltia ha baixat".

Recordem que, a Catalunya, aquest dimarts ja s'han retirat a les escoles. Sigui com sigui, a partir d'aquest dimecres ja no cal "en cap cas" en l'entorn educatiu, segons ha explicat Darias.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut