Berlín

La Marina alemanya investiga la mort d'una jove cadet en un vaixell escola

El passat mes de novembre una jove cadet de 25 anys va morir en caure d'un pal en aigües brasileres. Després de l'accident els cadets es van negar a fer més pràctiques d'escalada i el capità els va acusar d'incitació a la rebel·lió. El vaixell, un majestuós veler que forma els oficials de la Marina alemanya, serà conduït fins a Kiel, al Bàltic, on romandrà ancorat fins que s'aclareixin els fets. El capità de la nau, una de les embarcacions alemanyes més emblemàtiques, ha estat apartat del comandament. L'incident ha provocat una onada de crítiques al ministre de Defensa alemany, fins ara un dels membres més populars del govern d'Angela Merkel.

Actualitzat
Guttenber, el ministre de Defensa alemany, s'ha referit als diferents incidents que han "esquitxat" la Marina alemanya en els últims temps. Concretament, a aquest presumpte motí dels cadets del vaixell de la Marina alemanya "Gorch Fock" després de la mort de la companya que va caure des d'un pal, la mort per un tret accidental d'un soldat alemany per part d'un company que estava jugant amb unes armes a l'Afganistan i la violació del secret postal patida també per soldats destinats a aquell país.

Guttenber ha titllat de "casos aïllats" la sèrie de greus incidents dins de la Marina i ha rebutjat les crítiques de l'oposició, que denuncia una insuficient informació dels casos i la suposada falta de comandament.

El ministre qualifica d'"absurdes" les acusacions que apunten a una ocultació d'informació per part del ministeri en els casos del suposat motí i la mort accidental del soldat de l'Afganistan. El ministre assegura que fins a aquest dilluns no havia tingut informació del succés.

Després de negar un fracàs generalitzat dels comandaments del Bundeswehr, l'exèrcit federal, el ministre comenta que si es confirmen les dades amb les quals compta actualment "es tractarà amb tota probabilitat de comportaments erronis individuals". Caldrà veure, doncs, els resultats finals d'aquestes investigacions.
Anar al contingut