Ali Hassan i el seu fill de dos anys malalt a l'hospital (Imatge cortesia del Consell de Relacions Americano-Islàmiques, Sacramento Valley)
Ali Hassan i el seu fill de dos anys malalt a l'hospital (Imatge cortesia del Consell de Relacions Americano-Islàmiques, Sacramento Valley)

La mare iemenita amb un fill terminal podrà entrar als EUA per acomiadar-se'n

El veto migratori no li permetia entrar al país on el nen i el seu pare, de nacionalitat nord-americana, havien anat per a un tractament

Actualitzat

El Departament d'Estat dels Estats Units ha concedit finalment un visat perquè a una mare iemenita pugui visitar per darrera vegada el seu fill de 2 anys ingressat en estat terminal en un hospital d'Oakland, a Califòrnia.

El veto migratori de Donald Trump a determinats països impedia la mare del nen entrar als Estats Units, per la seva nacionalitat iemenita

El nen va néixer a l'Iemen amb una malaltia cerebral i el van traslladar fa tres mesos a Oakland. La mare --iemenita que viu ara a Egipte fugint de la guerra-- volia dir l'últim adeu al seu fill, però té vetada l'entrada als Estats Units. La CNN ha assegurat aquesta tarda que el Departament d'Estat li hauria concedit una exempció per poder entrar al país. Es tracta d'una visa I-130, que permet l'entrada a familiars propers de ciutadans nord-americans.

Unes hores abans, Ali Hassan, el pare d'Abdullah, feia una crida a les autoritats.

"Sóc aquí perquè el meu fill Abdullah necessita la seva mare. La meva dona em truca cada dia, vol fer un petó al seu fill i abraçar-lo... per última vegada. El temps s'acaba. Ajudeu-nos perquè la meva família pugui tornar a estar junta."

L'exempció s'ha concedit amb l'ajuda del Consell Americà de Relacions Islàmiques que han intercedit per aquesta família. El director d'aquest consell, Basim Elkarra, ha confirmat que Shaima Swileh, la mare del nen, en contacte amb l'ambaixada nord-americana al Caire, viatjarà des d'Egipte en el primer avió disponible.

"Desafortunadament, fins i tot en aquesta victòria, encara és una pèrdua, però, almenys, ella arribarà i podrà plorar amb dignitat i veure el seu fill enterrat i tancar tot aquest dol."

"Només esperem que pugui fer-ho a temps i veure el seu fill en les seves últimes hores."

Els vols més curts fins a San Francisco poden durar 20 hores o més. Segons Elkarra, el Consell, ha recollit fons per pagar les despeses del vol i del funeral del nen.

El pare del nen Ali Hassan, de 22 anys, i el petit Abdullah són ciutadans nord-americans, però la mare vivia a Egipte perquè és iemenita.

El veto migratori no permet l'entrada als Estats Units a tots els ciutadans de 6 països islàmics, --Líbia, Síria, Iemen, Somàlia, Iran i Iraq--, a més de Veneçuela i Corea del Nord. Aquesta mesura destinada a evitar l'entrada de terroristes als EUA està causant molts problemes.

Suport de congressistes

Diversos congressistes han intercedit per aconseguir que la mare del petit Abdullah, que dissabte va complir 2 anys, pogués viatjar als Estats Units.

 

"Abdullah Hassan no té molt de temps i només vol saber si serà capaç de tornar a veure la seva mare. He enviat una carta amb Doris Matsui i Barbara Lee demanant al Departament d'Estat que agilitzés una decisió sobre la renúncia a la immigració de la seva mare per venir als Estats Units."

 

 

"Estic treballant dur per reunir Shaima Swileh amb el seu fill abans que sigui massa tard. Com a membre del Congrés, i també com a mare, la crueltat d'impedir que una mare es torni a reunir amb un fill malalt em treu l'alè. Aquesta prohibició de viatge és inhumana i no nord-americana."

 

Els congressistes han enviat una carta al secretari d'Estat, Mike Pompeo, per aconseguir que es concedeixi l'exempció d'entrada a Shaima Swileh.

Segons el Departament d'Estat, els oficials consulars poden fer excepcions a la restricció de viatge quan hi ha un interès nacional i el sol·licitant no suposa cap perill o amenaça per a la seguretat nacional.

 

ARXIVAT A:
MenorsTrump MigracionsEstats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut