Barcelona

La mare d'un malalt de sida denuncia que el seu fill ha rebutjat els tractaments per les teories negacionistes del VIH

Una mare ha explicat a TV3 la situació d'impotència que viu després que el seu fill, malalt de sida, mai hagi volgut rebre tractament contra la malaltia, convençut que el virus del VIH no existeix. La mare denuncia que han convençut el seu fill que el que mata són els tractaments mèdics oficials. Precisament, una de les associacions que pensa que la sida és un muntatge dels Estats Units, avalada per alguns científics i metges, participa aquest cap de setmana en un congrés sobre ciència i esperit. Aquesta dona, que ara passa pel tràngol de veure com el seu fill morirà, es mostra indignada perquè se celebrin aquests congressos i hi hagi persones que divulguin aquestes informacions.

Actualitzat
La mare d'un malalt de la sida ha explicat a les càmeres de TV3 que el seu fill va donar positiu pel virus del VIH fa temps i des d'aquell moment es va negar a reconèixer que tenia la malaltia. Aquesta dona desconeix com va contactar amb algú que el va induir a creure que la sida no existeix, i això ha fet que mai s'hagi volgut medicar perquè, segons ell, els fàrmacs retrovirals maten.

La mare ha assistit impotent al rebuig del seu fill a rebre tractament i denuncia el paper que hi ha jugat una associació que nega l'existència del virus i que aquest cap de setmana participa en el Congrés Ciència i Esperit.

Aquest grup afirma que la sida és un muntatge dels Estats Units i que tot és psicosomàtic. Segons l'economista i president de Plural-21, Lluís Botinas, "si no té aquesta informació, a aquesta persona se li ensorra el món, s'aïlla socialment i a sobre es pren els 'verins' que estan donant als hospitals. És normal que tingui un mal procés i que acabi morint. I culparan un suposat virus que no hi ha cap prova que existeixi".

El cap del Servei de Malalties Infeccioses i Sida de l'Hospital Clínic, Josep M. Gatell, afirma que "d'aquestes associacions i d'aquestes sectes n'hi ha algunes que, de manera errònia, estan convençudes del que diuen i també probablement n'hi ha unes altres que deformen la veritat d'una manera intencionada i hi hauria d'haver algun tipus de restricció".
Anar al contingut