La piscina del complex turístic Club La Costa de Mijas
La piscina del complex turístic Club La Costa de Mijas

La mare de la família morta a la piscina de Mijas diu que tots sabien nedar

Contradiu la versió de la policia, que va explicar que una filla del matrimoni els havia assegurat que el pare i els dos germans no sabien nedar

RedaccióActualitzat

El pare i els dos fills morts en una pisina de Mijas "sabien nedar". Així de clara ha estat la mare de la família, que contradiu la versió que ha donat la policia espanyola sobre el cas. En un comunicat, Olubunmi Diya es mostra molesta per les informacions que han sortit publicades i apunta a un mal funcionament de la piscina que els va impedir sortir-ne.

En el comunicat, difós per l'església cristiana de la qual el pare era pastor, la mare puntualitza en vuit punts la versió que s'ha donat fins ara. Diu que els seus familiars sabien nedar, que els cinc membres de la família estaven junts a la piscina i que no van deixar els fills sense vigilància.

Diya assegura que van seguir totes les instruccions i que els dos fills ofegats van entrar a la piscina fent servir les escales, però que es van veure xuclats cap al centre. El pare va entrar a la piscina per les escales per ajudar el seus fills, de 9 i 16 anys, i la mare va córrer a demanar ajuda, però quan va tornar ja eren tots sota l'aigua.

 

La mare nega que es fes cap reconeixement mèdic a la seva filla gran, que és qui hauria dit a la policia que el seu pare i germans no sabien nedar, segons afirma la policia. Diya diu que mai han informat "ni la policia ni ningú" que algun membre de la família no sabés nedar.

La mare conclou que alguna cosa no funcionava bé a la piscina del complex turístic Club La Costa.

 


Un error en els sistemes de succió?

Tot i que la policia va informar que la família no sabia nedar, la Guàrdia Civil manté oberta la hipòtesi d'un problema tècnic a la piscina que causés la tragèdia. Han comprovat els motors de la piscina, han agafat mostres de l'aigua i s'han endut el gorro de bany que portava la menor.

El gorro era al cistell de l'"skimmer", l'aparell on habitualment es dipositen altres elements que cauen a la piscina, com ara fulles o insectes.

Malgrat aquesta possibilitat, la piscina va reobrir dijous, després de rebre l'autorització per fer-ho. La Delegació de Salut de la Junta d'Andalusia ha apuntat que les instal·lacions "compleixen totes les normes" i que "no hi ha cap irregularitat des del punt de vista sanitari".

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut