Barcelona

La Marató edita un disc solidari amb cançons sobre el dolor, la soledat i la superació personal

Arriba el Nadal i arriba també La Marató. Enguany el tema de la festa solidària de Catalunya és el dolor crònic. Per seguir mantenint viva la flama de la solidaritat, la quinzena edició de La Marató de TV3 ha decidit, per segon any consecutiu, editar un CD. L'àlbum, amb cançons interpretades per una dotzena d'artistes que parlen sobre el dolor, la soledat i la superació personal, es podrà adquirir diumenge a un preu de 9 euros. El disc es podrà comprar amb els diaris "Avui", "La Vanguardia", "El Punt" i "El Periódico de Catalunya".

Actualitzat

Gossos canten "Tens un amic", la versió catalana del tema que va popularitzar la nord-americana Carole King. És el tema d'obertura del CD que ha editat la Marató de TV3, amb cançons que tenen com a eix central la superació personal i la força de voluntat davant el patiment i la soledat. Aquests són els conceptes associats a la malaltia que enguany centra tots els esforços de la ja tradicional Marató: el dolor crònic.

Després de l'èxit de l'any passat, amb la venda de seixanta mil còpies en un sol dia, la Marató repeteix experiència. Aquest CD està format per dotze cançons gravades especialment per a l'ocasió i quatre temes cedits, alguns dels quals es podran sentir en directe durant el programa "La Marató" del 17 de desembre. Gossos, El Canto del Loco, Dyango, Gerard Quintana, Jofre Bardagí i La Puerta de los Sueños, Alejandro Sanz, Elena Gadel i Víctor són alguns dels artistes que participen en aquest treball solidari.

El CD es ven avui diumenge amb els diaris "Avui", "El Punt", "La Vanguardia" i "El Periódico de Catalunya", a un preu de 9 euros. D'entrada se n'ha fet una tirada de noranta mil còpies, i tots els beneficis generats per la seva venda aniran destinats al finançament de projectes de recerca mèdica per combatre el dolor crònic.

L'àlbum té diversos temes interpretats per artistes nacionals i internacionals. Gerard Quintana ha gravat en català una de les cançons que recull més bé la personalitat de Leonard Cohen, "Al·leluia", inclosa a l'àlbum Various Positions, que l'any 1985 es va convertir en un clàssic del seu repertori. Alejandro Sanz hi ha contribuït amb "Hoy llueve, hoy duele", inclosa al treball No es lo mismo, que va editar el 2003. En aquest CD també hi trobareu El Canto del Loco estrenant-se cantant en català; Dyango, amb "Que fantàstic el món", que va popularitzar Louis Armstrong; "Piensa en mí", amb Miguel Poveda i Joan Albert Amargós; "Els àngels", amb The Chanclettes, o una versió que ha fet Dani Flaco de "Que tinguem sort", de Lluís Llach, entre d'altres.

Anar al contingut