Barcelona

"La Marató" de TV3 recull més de sis milions d'euros per a les malalties cardiovasculars

"La Marató" de TV3 ha recaptat més de sis milions d'euros. Al costat dels afectats per les malalties del cor i compartint protagonisme, milers de voluntaris i l'audiència de TV3, una vegada més, van acudir a la crida de "La Marató". Al costat de tots ells, van passar algunes cares populars que també saben què és patir del cor. Però "La Marató" també es va viure al carrer: milers de persones hi van contribuir participant en centenars d'actes a tot Catalunya. El programa es va tancar amb una xifra impressionant: 6.056.000 euros, però les donacions van anar pujant i encara poden seguir creixent perquè fins al 31 de gener hi ha temps per fer aportacions, ja sigui a través d'internet o de Servicaixa.

Actualitzat

Passada la una de la matinada, la setzena edició de "La Marató" tancava l'edició d'enguany superant els sis milions d'euros en donatius. El programa, dirigit pel presentador Miquel Calçada, va aportar el testimoni de 27 afectats per malalties cardiovasculars. Van ser més de tretze hores d'entrevistes a malalts i metges, actuacions i vídeos divulgatius sobre les malalties del cor, les seves conseqüències i la seva prevenció.

El ritme de trucades i de donatius va ser superior al de l'any passat. El director de la Fundació La Marató de TV3, Miquel Vilar, és optimista pel que fa a les aportacions solidàries d'enguany.

Per "La Marató" també hi van passar diversos artistes solidaritzats amb la causa, com ara Antonio Orozco, Lolita, Gisela, Chenoa o Antònia Font, entre d'altres. L'audiència va poder presenciar, així mateix, actes poc comuns, com ara la dissecció d'un cor de porc (el més semblant al cor humà) o el treball dels serveis forenses de l'Hospital Clínic de Barcelona.

El periodista Josep Cuní es va traslladar als serveis forenses de l'Hospital Clínic de Barcelona, des d'on va oferir la visió real d'una artèria amb cúmuls de greix en un intent de divulgar els problemes del cor i de sensibilitzar sobre la necessitat de prevenir aquestes malalties.

Entre aquestes malalties, "La Marató" va recordar també la mort sobtada que va tenir el jugador de futbol del Sevilla, Antonio Puerta, que afecta cada dia més de deu catalans. Pels estudis de TV3 hi van passar tretze especialistes mèdics per informar sobre l'angina de pit, els infarts, la insuficiència cardíaca i les cardiopaties congènites.

Un total de 400 treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, entre ells diversos corresponsals a l'estranger, van participar en les tretze hores de programa.

Es van instal·lar un total de set sales amb telèfons per rebre donatius, una més que l'any passat, situades a Girona, Tarragona, Lleida, Manresa, el Palau Sant Jordi de Barcelona i els estudis de TV3. El número per fer aquests donatius, el 905 11 12 13, va atendre més de 180.000 trucades. Entre les persones que van anar fins a TV3 a recollir trucades hi havia el president català, José Montilla. 

Durant la jornada, també hi van participar el secretari general de CiU i president del Comitè de Govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, i el president de CiU, Artur Mas, entre d'altres.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut