Atletisme

La Marató de Barcelona decidirà a finals d'agost si es disputarà o no

Les cancel·lacions de les maratons de Nova York -que estava prevista l'1 de novembre- i de Berlín -prevista per al 27 de setembre- posen la de Barcelona en el punt de mira, ja que està programada per al 25 d'octubre

Xavier Bonastre i ThioActualitzat

Ahir Nova York i Berlín van anunciar que cancel·laven l'edició del 2020 de les seves maratons, dues de les sis "majors", les més importants del món, juntament amb Tòquio, Chicago, Boston i Londres. La pandèmia de la Covid-19, que està en plena expansió als Estats Units i rebrotant a Alemanya, ha aconsellat als organitzadors a prendre aquesta decisió.

La Marató de Barcelona ja es va ajornar el 15 de març passat. Es va reprogramar per al 25 d'octubre, però els anunciats rebrots que s'esperen a la tardor fan que plani el dubte de si finalment es podrà fer la prova o no.

El president d'RPM i organitzador de la marató barcelonina, Joan Porcar, vol ser optimista, si bé és conscient que caldrà donar una resposta amb marge de temps suficient.

"A finals d'agost és quan haurem de prendre una decisió. En qualsevol cas, els canvis que hi ha hagut, a positiu, amb la pandèmia en els últims mesos ens fan ser optimistes."

Porcar és conscient que, si finalment es fa, és difícil que la marató de Barcelona pugui arribar a les xifres dels últims anys, en què s'han fregat els 20.000 participants. Entre 12 i 13 mil corredors seria assumible, considera.

"Les maratons es fan a l'aire lliure. Si mantenim les distàncies a les sortides, fent blocs molt separats, i també a l'hora de lliurar la bossa del corredor al final de la cursa, aleshores és factible fer-la. El risc queda minimitzat. Si no hi ha rebrots, podrem fer una marató segura i magnífica."

La marató de Barcelona vol emmirallar-se en la d'Hamburg, prevista per al 13 de setembre, sis setmanes abans que la prova catalana i que, de moment, es manté en el calendari.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut