Corredors i organitzadors posen per la foto
Un cartell de luxe per a la Marató de Barcelona (IBE)
Diumenge, a les 8.00

La marató de Barcelona, a TV3

Diumenge 19 de març, a partir de les 8.00, TV3 transmetrà la 44a edició de la marató de Barcelona. En total s'han inscrit 15.127 corredors, el 55% dels quals són estrangers. Aquestes xifres s'acosten molt a les que s'havia arribat abans de la pandèmia

Actualitzat

El gran objectiu aquest any és aconseguir batre el rècord de la cursa tant en homes com en dones. El rècord masculí el va aconseguir, l'any passat, l'etíop Yihuniligne Agane amb 2 hores 5 minuts i 53 segons. En la categoria femenina la també etíop Meseret Gebre Dekebo, amb 2 hores 23 minuts i 11 segons, va marcar el millor registre de sempre a Barcelona, tanmateix ara fa un any.

Per aconseguir l'objectiu hi ha diversos aspirant a les dues categories. En homes l'organització ha reunit fins a 6 atletes amb marques inferiors a 2 hores 6 minuts, destacant d'entre ells el turc Kaan Kigen Özbilen, l'únic dels participants que acredita una marca inferior a les 2 hores i 5 minuts (2:04:16).

En la categoria femenina 3 atletes tenen en el seu palmarès registres per sota de les 2 hores i 22 minuts. La més destacada és l'etíop Zeineba Yimer Worku, l'única amb una marca per sota de les 2 hores i 20 minuts (2:19:28).

Pel què fa als atletes catalans destaca la participació de l'ultrafondista sabadellenc Carles Montllor amb una marca de dues hores 19 minuts i 57 segons que va aconseguir a la marató de València, al desembre passat. Montllor no busca millorar la seva marca personal sinó fer un molt bon entrenament de cara al seu gran objectiu de la temporada, que no és altre que el Campionat del Món de 50Km en ruta que es farà a la Índia el 5 de novembre.

La transmissió de TV3 de la Marató de Barcelona començarà a les 8.00, mitja hora abans de l'inici de la cursa. En la prèvia es recordaran les gestes de Quima Casas, l'única atleta, home o dona, que ha guanyat tres cops la Marató de Barcelona (1980-85-i 87). Als seus 71 anys estarà novament a la línia de sortida. Igual que Josep Maria Chéliz, l'únic atleta que ha corregut 41 edicions de la Marató barcelonina: va començar a la tercera edició i, des d'aleshores, les ha corregut totes. També correrà la cursa Àlex Roca que aspira a convertir-se en la primera persona amb una discapacitat del 76% en completar una marató.

La transmissió anirà a càrrec de Xavier Bonastre, amb l'anàlisi tècnica del periodista Sergio Heredia i l'atleta de Sant Joan de Vilatorrada, Txell Soler, que a la Marató de Sevilla, al febrer, en el seu debut a la distància, va fer la segona millor marca espanyola de tots els temps (2:26:37) quedant-se a només 23 segons del rècord d'Espanya que té la vallenca Marta Galimany (2:26:14) aconseguida a la marató de València, el passat mes de desembre. Les entrevistes les farà Ruth Gumbau

esport3.cat

Anar al contingut