La Marató 2015

La Marató 2015 tanca amb un marcador de 9.469.226 €

La 24a Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a la diabetis i l'obesitat, ha tancat definitivament el marcador amb 9.469.226 €. Des del dia del programa, el 13 de desembre, fins al 31 de març, quan s'han tancat definitivament els donatius d'aquesta edició, el marcador ha crescut 2,4 milions d'euros. Un resultat excepcional fruit de la solidaritat de milers de ciutadans, entitats i empreses que permetrà sensibilitzar i impulsar la recerca sobre les dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya.

Actualitzat

Al voltant de La Marató 2015 es va desplegar tot un moviment social de gran magnitud amb unes xifres que han superat les d'edicions anteriors. Un milió de persones va participar en les 2.289 activitats populars organitzades per entitats i col·lectius d'arreu del territori. Aquest és el nombre més alt d'actes celebrats per La Marató en les seves 24 edicions. Des de les seus telefòniques, 2.330 voluntaris van oferir el seu temps per atendre els milers de trucades de donatius durant les més de 15 hores d'emissió de programa de tele i ràdio. I, un any més, les edicions del disc i del llibre van renovar l'habitual èxit de vendes amb una atractiva proposta musical i literària. 

Si la recaptació final de La Marató 2015 és excepcional, també ho va ser l'acció divulgativa i de sensibilització prèvia al programa, que va acostar la realitat de la diabetis i l'obesitat al conjunt de la societat i, molt especialment, als joves. Més de 223.000 estudiants de secundària, d'un miler de centres educatius, van rebre una de les 4.772 conferències fetes, el nombre més elevat de sessions que s'han fet mai en una campanya de La Marató. 

Impuls a la recerca biomèdica en diabetis i obesitat 

Els 9,4 milions d'euros recaptats suposaran una notable injecció de recursos per a la investigació i sensibilització sobre la diabetis i l'obesitat. La Fundació finançarà els projectes de recerca científica d'excel·lència que resultin més ben valorats d'entre els 136 que s'han presentat a la convocatòria d'ajudes. 

Científics experts en diabetis i obesitat d'àmbit internacional revisen actualment els projectes candidats a rebre finançament mitjançant un procés d'avaluació coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Cada treball serà puntuat per dos avaluadors en funció de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat. Un comitè ad hoc tancarà el procés amb l'elaboració d'una llista dels treballs més ben valorats, que serà estudiada per la Comissió Assessora Científica i aprovada pel Patronat de la Fundació. La resolució sobre la distribució dels fons de La Marató 2015 es farà pública al mes de novembre. 

El cicle de La Marató 2015 

 

25 anys de La Marató

Amb aquest nou resultat, els fons recaptats per La Marató de TV3 des del 1992 pugen a 151.725.901 €. Aquest 2016, el projecte arriba als 25 anys, convertit en un dels principals motors de la recerca científica de Catalunya, en una eina de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades i en un estímul de la participació ciutadana. 

En la seva trajectòria, La Marató ha proposat als ciutadans un repte doble: conèixer la realitat de malalties greus i cròniques i impulsar la seva recerca per millorar la qualitat de vida dels qui les tenen i arribar a curar-les en el futur. Un exercici de responsabilitat, esforç, esperança i solidaritat que s'ha traduït en 723 projectes impulsats sobre un ampli conjunt de malalties i en una societat més sensibilitzada. Els resultats obtinguts situen aquesta iniciativa dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3 al nivell dels teletons internacionals de més prestigi.


La Marató 2016

El programa del 2016 es farà el diumenge 18 de desembre i estarà dedicat a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. 


Evolució de les recaptacions de La Marató de TV3 (1992 - 2015) 

 

Evolució del nombre de conferències divulgatives 

Evolució del nombre d'activitats populars

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut