La manifestació independentista del 16M a la premsa de Madrid

A les edicions en paper, la majoria destaquen la marxa a Madrid, tot i que algunes no en parlen, com La Razón o l'ABC

RedaccióActualitzat

La manifestació sobiranista a Madrid ocupa la majoria de portades de la premsa escrita dels diaris a nivell estatal.

Dels que s'editen a Madrid, no tots els diaris de la capital espanyola se'n fan ressò en primera plana.

El País titula en portada: "La protesta independentista arriba a Madrid", i parla del ball de xifres de participació entre els 18.000 participants de la delegació del govern espanyol i els 100.000 de l'organització. El mateix diari fa el seu càlcul i xifra l'assistència en 55.000 participants.

 

El Mundo, amb una fotografia amb l'antic edifici de Telefónica de fons, titula: "Torra, a Cibeles: "Escolta, Espanya", i destaca també: "Indiferència davant del desplegament independentista a Madrid".

 

D'altra banda, l'ABC publica que "El PP s'aferra al vot útil i promet més renovació" i no fa cap referència a la manifestació en portada.

 

Igual que La Razón, que, sense cap referència a la marxa independentista a Madrid, destaca: "Casado blinda el seu futur com a líder".

 

Els diaris que s'editen a Barcelona d'abast estatal com La Vanguardia i El Periódico destaquen tots dos la manifestació amb una gran fotografia a la portada. 

El Periódico obre l'edició d'aquest diumenge amb "Marxa groga a Madrid".

 

La Vanguardia destaca: "L'independentisme es fa sentir a Madrid".

 

 

Destaquem també alguns titulars dels diaris digitals

El Diario.es ho destaca a la capçalera: "Així va ser la primera gran concentració independentista a Madrid: Ells ho van donar tot, nosaltres hem de fer-ho". També destaca la resposta del govern espanyol: "La mateixa democràcia que protegeix la llibertat dels que es manifesten és la que jutja els que se salten les normes".

 

 

El Confidencial: "L'independentisme punxa a Madrid: baixa assistència en una protesta sense incidents"

 

Ok Diario diu: "Els independentistes 'punxen' a Madrid: només reuneixen 18.000 persones de les 50.000 que havien anunciat"

 

El Español destaca com a primera notícia la manifestació a Madrid: "Esperpent separatista a Madrid: de l''Espanya, en què has fallat?' de Torra al 'No passaran' de Cuixart".

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut