La manifestació independentista de la Diada reclamarà unitat des de la plaça Espanya
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie
Barcelona

La manifestació independentista de la Diada reclamarà unitat des de la plaça Espanya

Elisenda Paluzie defensa que l'independentisme s'ha de posar d'acord des de la diversitat amb un "objectiu comú"

Actualitzat

La manifestació de l'Onze de Setembre del 2019 reclamarà la unitat estratègica de l'independentisme com a "condició imprescindible" per convertir Catalunya en un estat independent.

En la roda de premsa de presentació, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha defensat que l'independentisme s'ha de posar d'acord des de la diversitat amb un "objectiu comú" sense que ningú hagi de renunciar a la seva ideologia o als orígens.

Després que el 2018, la manifestació de l'Onze de Setembre utilitzés la metàfora d'una muntanya per explicar que s'havien assolit etapes però que encara no s'havia fet el cim de la independència, ara l'ANC vol evitar que la "repressió política" aconsegueixi "paralitzar" l'independentisme:

"Ens reafirmem en l'estratègia de la no-violència per aconseguir la independència"

La manifestació tindrà com a epicentre la plaça Espanya, però s'estendrà pels carrers que conflueixen en aquest punt de Barcelona com el de la Creu Coberta, el carrer Tarragona, la Gran Via, l'avinguda del Paral·lel i l'avinguda Maria Cristina.

L'organització ha triat la plaça Espanya perquè considera que hi conflueixen carrers que tenen una "alta capacitat" i una visibilitat que els "va bé" per a la reivindicació que impulsen.

 

La samarreta que l'ANC posarà a la venda per a aquesta Diada

 

Durant la roda de premsa també s'ha presentat la samarreta que l'ANC posarà a la venda per recaptar fons per a les campanyes que impulsa al llarg de l'any. Enguany és de color blau turquesa, reclama unitat per arribar a la independència i pretén transmetre "esperança i futur".

Tant Òmnium Cultural com l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), presents en la roda de premsa, donaran suport a la manifestació de l'Onze de Setembre.

ARXIVAT A:
ANC11S
Anar al contingut