Unes 2.000 dones han recorregut diversos carrers dSant Gervasi i el Putxet (CCMA)

La manifestació feminista nocturna acaba amb actes vandàlics a Barcelona

Acabada la manifestació, un grup de persones ha fet trencadisses en aparadors de botigues i oficines bancàries

Actualitzat

La manifestació feminista no mixta, que s'ha fet diumenge al vespre a Barcelona, per reivindicar que les dones puguin sortir de nit amb seguretat, ha aplegat unes 2.000 dones. La protesta, que ha transcorregut de foma pacífica, ha acabat amb diversos actes vandàlics a establiments comercials i entitats bancaries.

La mobilització ha començat a les 7 de la tarda davant de l'estació de FGC del Putxet, convocada per diversos col·lectius feministes. Segons la Guàrdia Urbana, a la manifestació que ha fet el recorregut de forma pacífica, hi han participat unes 2.000 dones. La marxa, que encapçalava una pancarta on es podia llegir "La nit és nostra", ha recorregut diversos carrers de la ciutat. Algunes de les participants portaven torxes.

 



La manifestació, però, ha acabat amb diversos actes vandàlics al barri de Sant Gervasi-Galvany. Segons fonts policials, un grup de persones ha fet trencadisses de vidres en alguns aparadors d'establiments comercials i oficines bancàries.

Destrosses i pintades a la façana d'una clínica dental
Destrosses i pintades a la façana d'una clínica dental (Tv3/Victor Prats) (Tv3/Victor Prats)

Entre els locals afectats hi ha un concessionari de vehicles, una botiga de telefonia, una agència de viatges i una clínica dental.

Destrosses i pintades a la façana d'una clínica dental
Destrosses i pintades a la façana d'una clínica dental (Tv3/Victor Prats)

El mateix grup també han provocat danys a cinc oficines bancàries al voltant de Via Augusta amb Muntaner, així com al carrer dels Madrazo. Durant el transcurs de la marxa també s'han fet algunes pintades.

En commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, aquest diumenge s'han convocat una trentena de passejades i concentracions feministes a diversos municipis. Unes marxes que han servit per reivindicar els drets de les dones. 
ARXIVAT A:
8MFeminisme
Anar al contingut