La majoria d'implicats en les 8 violacions en grup a menors a Badalona tenen menys de 14 anys

13 dels 21 implicants són inimputables i hi ha quatre nois que haurien participat en més d'un cas
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra

Els Mossos investiguen 8 agressions sexuals grupals a menors a Badalona els últims 11 mesos, una dada que ha posat en alerta el cos policial.

Segons han explicat aquest dijous a la tarda, hi ha 21 joves implicats, i fins ara s'han fet 6 detencions.

D'entre els implicats, tan sols un és major d'edat, mentre que n'hi ha 13 que tenen menys de 14 anys i, per tant, són inimputables: la justícia no pot actuar contra ells.

Per abordar aquesta situació, aquest dijous a la tarda s'ha convocat una reunió extraordinària dels comandaments dels Mossos d'Esquadra de la zona i de la Unitat Central d'Agressions.

La policia considera que el problema és social, de valors, i descarta cap trama organitzada, tot i que hi ha quatre reincidents, que "han participat activament" en més d'un cas, segons ha explicat la portaveu del cos després de la reunió que s'ha fet a Granollers.

Montserrat Escudé també ha detallat que hi ha 3 casos en què la víctima i algun dels autors compartien entorn --en alguns casos, perquè són parella--, mentre que en cinc fets no tenien cap relació prèvia.

Així mateix, ha explicat que tots els fets han passat en horari diürn i, en quatre casos, en un context d'oci.

Escudé ha evitat parlar d'un barri en concret i ha remarcat que la problemàtica no té a veure amb la "pertinença en un espai", sinó amb una qüestió de valors, respecte i educació sexual i afectiva.

En aquest sentit, ha demanat que no s'estigmatitzi la ciutat i ha remarcat que es tracta de fets heterogenis, que segueixen patrons diferents.

La portaveu del cos ha ofert una roda de premsa després de la reunió extraordinària

Segons han detallat els Mossos, des de la comissaria de Badalona s'han fet una cinquantena de xerrades preventives sobre violències sexuals en centres educatius a 1.380 alumnes d'edats compreses entre 12 i 18 anys, que es reprendran el curs vinent.

També s'han intensificat els patrullatges al centre comercial on s'han produït tres dels fets, i s'ha millorat la interlocució i coordinació amb la seguretat privada "per detectar mancances i debilitats de seguretat que poden propiciar oportunitats o espais no segurs que els autors aprofiten".

ARXIVAT A:
Menors Agressió sexual Mossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut