BARÒMETRE DE TV3 I CATALUNYA RÀDIO

La majoria de famílies prefereixen esperar abans de tornar a l'escola

És el que es desprèn de la nova enquesta del baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio, elaborada per GAPS

RedaccióActualitzat

Només 1 de cada 4 nens de Catalunya anirà a l'escola a partir de dilluns que ve. Aquest és el resultat de l'enquesta de Catalunya Ràdio i TV3, feta per GAPS, que mostra com un 74% de les famílies catalanes han decidit que els seus fills no vagin als centres educatius que obriran d'1 de juny.

Això, independentment de si l'escola és pública, concertada o privada. El percentatge és si fa no fa el mateix en tots els centres educatius.

De fet, les famílies suspenen la iniciativa d'obrir els centres al juny. Un 40% critiquen aquesta decisió i només el 20% dels enquestats amb menors a càrrec aplaudeixen la iniciativa.

 
 

En canvi, les famílies amb menors de 18 anys a casa aproven amb un 6,1 la feina que s'està fent als centres educatius durant aquest confinament, i es constata que el 85% dels estudiants segueixen els cursos a distància.

Pel que fa al curs que ve, les famílies expressen molts dubtes sobre com serà l'escola. La majoria, un 46%, creu que els centres podran doblar el nombre de docents per atendre la canalla. Just per sobre del 40% hi ha les famílies que pensen que les escoles podran doblar els espais físics per als infants i que, a més a més, creuen que les escoles estan preparades per fer classes a distància de manera habitual.

 

Què cal fer-ne, dels nens?

Abans que comenci el curs, en les condicions que siguin, les famílies catalanes ja pensen com atendre les criatures a casa, ja que majoritàriament no els duran a l'escola dilluns que ve.

Més de la meitat diuen que deixaran els nens amb algun familiar, tant la parella, com un parent o els avis. De fet, un 20% dels enquestats afirmen que els avis seran qui es faci càrrec dels nets, i gairebé un 20%, també, asseguren que algun familiar se'n cuidarà.

 

Vacances repensades

Aquest estiu creixerà el turisme intern i cauran en picat els viatges a l'estranger.

Segons l'enquesta de Catalunya Ràdio i TV3, una immensa majoria dels catalans han hagut de repensar-se les vacances i canviar els plans que tenien previstos.

Així, si inicialment hi havia un 19% de la població que havia decidit fer vacances per Catalunya, ara aquest percentatge puja fins al 22%. Alhora, del 34% de catalans que tenien previst un viatge a l'estranger, només un 3% mantenen aquestes vacances.

Destaquen entre els enquestats els que diuen que no faran vacances de cap mena, que passen del 10% que ja ho tenia previst així fins al 33% de la població, que ara assegura que no en farà.
 

 

 

El Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio incorpora les dades de 2.400 enquestes en línia fetes per GAPS agafant com a univers les persones d'entre 18 i 80 anys de municipis de Catalunya. El treball de camp s'ha fet en sis setmanes: setmana 1, el 3 i 4 d'abril; setmana 2, el 10 i 11 d'abril; setmana 3, el 17 i 18 d'abril; setmana 4, el 24 i 25 d'abril; setmana 5, el 8 i 9 de maig, i setmana 6, el 22 i 23 de maig.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut