El PP creu que "s'ha de tenir poca vergonya" per publicitar la llei en un dècim de loteria (David Mudarra / PP)

"La loteria ha tocat als violadors": un dècim amb el "només sí és sí" encén més la polèmica

Loteries vendrà un dècim amb el lema de la nova llei de garantia integral de la llibertat Sexual

Redacció/AgènciesActualitzat

La polèmica sobre les rebaixes de penes derivades de la llei del "només sí és sí" ha continuat aquest dilluns amb motiu del dècim de la Loteria Nacional del pròxim dissabte 26 de novembre, que portarà incorporat el lema de la llei.

Fonts de Loteries i Apostes de l'Estat han recordat que ja fa diversos anys que els dècims inclouen referències al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra divendres, 25 de novembre, tot i que sí que és la primera vegada que fa referència a aquesta llei en particular.

En aquest sentit, el coordinador general del PP, Elías Bendodo, considera que "s'ha de tenir poca vergonya per publicitar en un dècim de loteria una llei que posa els violadors al carrer, quan és a ells a qui els està tocant la loteria", en la mateixa línia del tuit que ha publicat el partit:

Tot just mitja hora més tard, la formació d'extrema dreta Vox publicava una piulada amb el mateix contingut:

La ministra d'Educació i Formació Professional i portaveu del PSOE, Pilar Alegría, ha retret les paraules del PP, i considera que el partit "ha traspassat totes les línies vermelles" i que "va abandonar la moderació i ara ja abandona la decència". "Espanya no es mereix aquesta oposició", ha afegit.

Poc després, el vicesecretari d'Organització del PP, Miguel Tellado, li ha demanat a Alegría "menys lliçons" i "més dimissions" perquè "això de posar el ventilador" ja no funciona al PSOE:


Rufián defensa Montero davant del PP

Paral·lelament a la polèmica a les xarxes, des del Congrés, el diputat del PP Víctor Píriz ha aprofitat una intervenció sobre els pressupostos generals de l'Estat per assegurar que els comptes serviran per "mantenir la inútil i superba ministra d'Igualtat".

El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, ha donat suport explícitament a Irene Montero i ha demanat al diputat del PP que retirés el qualificatiu d'"inútil" amb què havia definit la ministra.

"Demano al diputat del PP que retiri l'insult d''inútil', em fa vergonya haver-ho de demanar jo, que no formo part del seu grup parlamentari", ha dit Rufián. Píriz ha argumentat que segueix pensant que no és útil i, "per tant, no ho retiro".

Al llarg del debat diversos diputats d'Unides Podem han mostrat el seu suport cap a la ministra.

 

ARXIVAT A:
PPPSOEAgressió sexualVoxLoteriaGabriel Rufián
Anar al contingut