La llum passa del preu més baix en un any i mig a la pujada més forta de l'any
La llum passa del preu més baix en un any i mig a la pujada més forta de l'any

La llum passa del preu més baix en un any i mig a la pujada més forta del 2022

El cost de la llum es torna a encarir després de diversos dies marcant mínims anuals però es mantenen els preus a la baixa

Actualitzat

El preu de la llum al mercat majorista es dispara aquest dilluns un 700%. Es pagarà de mitjana a 80 euros el megawatt hora, després dels 10 euros que costava aquest diumenge, dia de Nadal. El preu d'ahir va ser el més baix de l'últim any i mig

És, doncs, la pujada més forta de tot l'any, però val a dir que ve de preus mínims des del maig del 2021, és a dir, d'abans de l'esclat de la crisi energètica i, de fet, es manté la tendència baixista dels preus de les últimes setmanes.

Els baixos preus dels últims dies estan relacionats amb la caiguda de la demanda habitual durant les festes i les temperatures anormalment altes que estem tenint.
 

Preus molt per sota de fa un any

Tot i l'alt increment d'aquest dilluns, el preu està per sota del preu registrat fa una setmana, quan es fregaven els 100 euros, i molt per sota dels 188 euros que costava fa just un any.

Aquesta pujada s'explica, en part, per l'augment de la demanda que provoca la represa de l'activitat després de les celebracions de Nadal.

Recordem que Sant Esteve no és festiu a la resta de l'estat espanyol i tampoc a Europa.

La franja més cara serà entre les 7 i les 8 del vespre, quan costarà gairebé 190 euros.

 

ARXIVAT A:
Energia
Anar al contingut