"La llum d'Elna", menció especial al Detective Fest de Moscou

La coproducció de TV3 "La llum d'Elna" ha rebut un "Special diploma" al Detective Fest de Moscou. És una pel·lícula per a televisió, escrita per Margarita Melgar i dirigida per Sílvia Quer, ambientada a la Catalunya Nord durant l'estiu de 1942.

Actualitzat

El Detective Fest es va celebrar del 17 al 21 d'abril i s'hi va projectar "La llum d'Elna" que, a més, estava nominada a la categoria principal "Feature film on detective and law-enforcement themes". No va guanyar en aquesta categoria, però va rebre una menció especial en forma de "Special diploma".

"La llum d'Elna"

Basada en fets reals, la pel·lícula narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que, juntament amb les seves col·laboradores, va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones i va salvar, així, 597 nadons d'una mort segura. L'any 1942, quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la Maternitat d'Elna, la seva jove directora, Elisabeth Eidenbenz, i la seva col·laboradora Victòria, una exiliada catalana a qui va rescatar del camp d'Argelers, estaran disposades a sacrificar-ho tot per salvar la maternitat; tot, excepte els seus ideals.

El film és un homenatge a Elisabeth, una heroïna pacifista que, en temps històrics convulsos, aconsegueix crear un oasi de llum i esperança. Alhora, la pel·lícula convida a reflexionar sobre una de les qüestions que més afecta l'Europa actual: la crisi dels refugiats.

El repartiment l'encapçala Noémie Schmidt. L'acompanya Nausicaa Bonnin, en el paper de Victòria i Natalia de Molina, que interpreta el personatge de Carmen. La resta de papers són per a Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich.

És una producció de Distinto Films en coproducció amb TV3, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisión Española, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Media Suisse i Cinéforom. Beta Film s'encarrega de la distribució internacional.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut