La Llosa del Cavall, un dels salts més alts del món en una presa

Amb 122 metres de caiguda, és la tercera plataforma més alta d'Europa per fer salt amb cordes elàstiques, o "bungee jumping"

Actualitzat

La presa del pantà de la Llosa del Cavall, a Navès, al Solsonès, té un nou atractiu per als amants de l'adrenalina: la tercera plataforma de salt amb corda elàstica, o "bungee", més alta d'Europa.

L'activitat, que funciona des del mes de maig, és un dels esports extrems per als més agosarats i consisteix a saltar des d'una plataforma al buit lligat pels peus amb una corda elàstica.

El salt és de 122 metres, el catorzè a tot el món el tercer més alt del món des d'una presa. La plataforma més alta té 220 metres i és a Suïssa. La segona és a Romania, i té una altura de 160 metres.

 

La plataforma de la Llosa del Cavall és la tercera més alta del món des d'una presa

No apte per a porucs

Fins i tot els més valents, els que busquen les emocions més fortes, van a la Llosa del Cavall sense tenir-les totes, com l'Àlex Virgili i el Miquel Verge.

Àlex: "M'he pres un Fortasec abans de venir perquè la veritat és que això fot bastanta caguera."

Miquel: "Arribes aquí i veus això i et venen al cap totes les excuses del món."

Per accedir a la plataforma instal·lada a la paret de la presa de la Llosa del Cavall, a més de no tenir vertigen, cal anar ben lligat tant si saltem o no. Les mesures de seguretat han de ser molt acurades.

Els saltadors queden suspesos amb cordes elàstiques lligades als turmells

Els que salten, primer s'han de pesar per saber quina corda ha de fer servir cadascú. Un cop a la plataforma de salt els posaran els arnesos i les subjeccions als turmells. Un cop comprovades totes les mesures de seguretat, l'Eduard Terricabres, cap de salts de Bungee.cat, els dona les últimes instruccions.

"Pots saltar tan lluny com vulguis o deixar-te caure, però és importat que ho facis de cap. Vas lligat pels peus... 1, 2, 3..."

I avall.

Un llarg crit, un parell de rebots, i un cop penjat cap per avall, amb una grua, un dels monitors ajuda a pujar el saltador. L'experiència per a l'Àlex és:

"Mare de Déu. És un orgasme, pur èxtasi... i obriu els ulls, és meravellós!"


Per als saltadors que el segueixen:

"Increïble!"

"Adrenalina pura!"

"Brutal, brutal!"


8 anys per construir la plataforma


No ha estat fàcil crear una plataforma com aquesta. Eduard Terricabres explica que van trigar 8 anys perquè no n'hi havia cap altra d'homologada a tot l'Estat i s'han de complir grans mesures de seguretat.

"Quan es va començar a construir la presa de la Llosa del Cavall, vam aconseguir els plànols i ja vam veure que la presa era corbada i que seria possible saltar-hi. Interferir en una presa no és poca cosa. Es van haver de fer molts estudis de no afectació al formigó, al pas de l'aigua quan el nivell està al màxim."

 

La instal·lació de la plataforma s'ha fet en 8 anys


Al final, com diuen aquests dos saltadors, Joan Pijoan i Clara Gonzàlez, després de saltar res pot ser com abans.

 

Clara: "No volia fer-ho, però ha valgut la pena. Ho tornaria a fer."

Joan: "Això s'ha de fer almenys un cop a la vida."

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut