La mítica llibreria Canuda de Barcelona.
La llibreria Canuda de Barcelona va tancar fa poc les portes.
Barcelona

La llibreria El Siglo de Sant Cugat del Vallès compra el fons de la Canuda de Barcelona i es converteix en la botiga de llibres de vell més gran de Catalunya

La llibreria El Siglo de Sant Cugat del Vallès ha comprat el fons de la llibreria Canuda de Barcelona, que va tancar fa una setmana. Són més de 100.000 volums que convertiran El Siglo en la llibreria de vell més gran de Catalunya, amb un fons de 150.000 llibres.

RedaccióActualitzat

L'antiga llibreria Canuda de Barcelona, que va tancar fa una setmana després de 82 anys d'existència, no desapareixerà del tot. Hi ha una botiga a Sant Cugat del Vallès que ha comprat el seu fons, 100.000 volums que convertiran El Siglo en la llibreria de vell més gran de Catalunya.

Amb un fons total de 150.000 llibres, la llibreria de Sant Cugat ha comprat també el mobiliari de la Canuda i intentarà recrear l'ambient de l'històric local barceloní quan acabi el trasllat, d'aquí a un parell de setmanes. Així és com l'esperit de l'emblemàtic establiment no morirà del tot.

La Canuda va tancar el 23 de novembre perquè el seu propietari, Santiago Mallafré, es va veure desbordat per l'augment en el preu del lloguer. Al costat d'aquest local i dintre de ben poc, no hi haurà res que recordi la vella llibreria. I és que una nova botiga de roba de Mango, la més gran de tot l'estat, ocuparà l'espai de la Canuda. És el que té l'era digital en temps de crisi, tot i que encara hi ha qui sap valorar i vol conservar el paper de la memòria.

El Siglo agafa així el relleu de la mítica llibreria que va servir d'inspiració a l'escriptor Carlos Ruiz Zafón. El vell establiment va servir a l'autor de "L'ombra del vent" per descriure "el cementiri de llibres oblidats", on milers d'obres literàries esperaven per ser llegides. La llibreria va ser fundada pel pare del propietari, que ara l'ha hagut de tancar. Va néixer l'any 1931 i sempre va ser una botiga de llibres de segona mà. Tot i que segons va explicar Mallafré, la desaparició de la llibreria del carrer de la Canuda era "una mort anunciada", sembla ara que la història continuarà.
Anar al contingut