La façana de la llibreria als anys 30 (Foto: Arxiu de la llibreria)
La Llibreria Catalònia tanca després de 88 anys (Foto: Arxiu de la llibreria)
Barcelona

La Llibreria Catalònia anuncia el seu tancament després de 88 anys d'activitat

El director de la Llibreria Catalònia, Miquel Colomer, situada a la Ronda Sant Pere de Barcelona, ha anunciat aquest dilluns a través de la seva pàgina web el seu tancament després de 88 anys d'activitat a causa de la crisi.

RedaccióActualitzat
El director de la Llibreria Catalònia, Miquel Colomer, situada a la Ronda Sant Pere de Barcelona, ha anunciat aquest dilluns a través de la seva pàgina web el seu tancament després de 88 anys d'activitat a causa de la crisi.

"L'actual crisi, més accentuada al sector del llibre, ha generat una davallada de vendes els darrers quatre anys, que ronda el 40%, que en les nostres circumstàncies i condicions, han fet impossible la continuïtat de la llibreria".

La històrica Llibreria Catalònia de Barcelona tanca aquest dilluns però al llarg d'aquest mes té previst atendre clients que vulguin tornar publicacions o que hagin tramitat una adquisició en línia, ha explicat el seu director, Miquel Colomer.

A més, ha garantit un "tancament ordenat" en què es complirà amb totes les obligacions pertinents i, malgrat que dimarts, el públic ja no podrà comprar amb normalitat a l'establiment, sí que hi podrà tornar material adquirit amb anterioritat i es resoldran problemes individuals.

Després de superar una Guerra Civil, un incendi devastador i un conflicte immobiliari, la llibreria tancarà les portes de manera definitiva, ha dit Colomer.

La decisió, que ha qualificat d'irrevocable, ha estat "molt difícil, trista i dolorosa", ha confessat, i ha lamentat que la situació no podia allargar-se més. "Prolongar l'activitat només hauria abocat a finals pitjors", ha valorat, i alhora ha dedicat un record a totes les persones que han treballat a la llibreria i a les empreses que en depenien, com és el cas de l'Editorial Selecta.

Fundada el 1924, la llibreria és, des de fa 82 anys, al número 3 de la Ronda Sant Pere, al costat de la plaça de Catalunya, si bé quan va ser fundada es trobava en un edifici de la plaça que va ser ensorrat i, després, s'hi va construir el del Banc d'Espanya.


Anar al contingut