Barcelona

La llet materna, tractament per als nadons prematurs extrems

Aquest aliment redueix fins a la meitat les infeccions intestinals en neonats

RedaccióActualitzat

Des que es va crear el Banc de Llet Materna, ara fa 7 anys, ha anat creixent el nombre de nadons prematurs que se n'han alimentat.
El 2017 van ser 624 nadons els que se'n van beneficiar, un 21% més que l'any anterior. Són nadons que al néixer han pesat menys d'un quilo i mig o han nascut abans de la setmana 32 de gestació.

 

 

També han augmentat els litres de llet donada: 1.348 l'any passat, un 20% més que el 2016.

 

 

Aquest diumenge, el Banc de Llet Materna ha presentat un estudi conjunt amb el Servei de Neonatologia de Vall d'Hebron que demostra que la llet materna redueix fins a la meitat la incidència d'una malaltia digestiva greu que els pot provocar la mort, l'enterocolitis necrosant, una inflamació que causa la necrosi, la destrucció del teixit dels intestins.

Així ho explica Vanessa Pleguezuelos, directora del Banc de Llet Materna:

"La llet humana actua per a aquests nens com un tractament, perquè l'ajuda al desenvolupament dels seus budells. Hem de ser conscients que el budell d'un nen prematur d'alt risc és més permeable, i això fa que qualsevol tipus d'infecció passi al seu cos."

L'estudi s'ha presentat en la festa del Banc de Llet Materna, que reuneix donants i receptors per compartir experiències.

 

 

De moment, hi ha reserves de llet fins al mes d'agost. Però sempre es necessiten noves mares, ja que el perfil de les donants és molt concret i només poden ser-ho durant uns mesos.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut