Un home fuma en un bar en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
La llei antitabac prohibeix fumar als bars i els locals d'oci. (Foto: Reuters)
Madrid

La llei del tabac podria ajornar-se fins al juliol

El Senat ha incorporat modificacions importants en la llei del tabac. La Comissió de Sanitat del Senat ha aprovat la creació d'habitacles exclusius per a fumadors en bars i restaurants i fixar una moratòria en l'aplicació de la llei fins al juliol. El govern espanyol, però, veu difícil que les esmenes superin el tràmit al Congrés.

Actualitzat
Quan falta un mes perquè entri en vigor la nova llei antitabac, el Senat acaba d'aprovar diverses esmenes per suavitzar-ne la implantació, tot i que el govern espanyol havia sigut contundent quan assegurava que no faria passos enrere. Les esmenes, probablement, no superaran el tràmit al Congrés.

La Comissió de Sanitat del Senat ha aprovat la creació d'habitacles en bars i restaurants exclusivament per a fumadors, fixar una moratòria en l'aplicació de la llei fins al juliol del 2011, i també beneficis fiscals i compensacions directes per als establiments que ja van fer obres per adaptar-se a la primera llei.

De tota manera, la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, descarta que el govern faci marxa enrere en la reforma.

Mentrestant, diverses entitats, com l'Organització Mèdica Col·legial, l'Associació Espanyola contra el Càncer, societats mèdiques i de consumidors, han fet públic un nou manifest en què demanen als legisladors que s'evitin les excepcions perquè es podrien aprofitar per incomplir la llei.
Anar al contingut