Barcelona

La llei del cinema es desplegarà els propers mesos després que el govern i el sector han arribat a un acord

El director de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICEC), Félix Riera, ha anunciat davant la Comissió de Cultura i Llengua del Parlament que ja hi ha un "acord marc" amb tot el sector del cinema per desenvolupar el reglament de la llei del cinema els propers mesos. Una norma que es va aprovar durant la legislatura anterior.

RedaccióActualitzat
Riera ha donat a conèixer que en dos o tres setmanes el conseller de Cultura Ferran Mascarell explicarà l'acord a què s'ha arribat amb distribuïdors, productors, exhibidors, l'Institut Català de Finances (ICF) i TV3. Tot i que no n'ha volgut donar més detalls, Riera ha manifestat que l'acord, que ha qualificat de "sòlid", és "molt important, perquè integra tot el sector" i compta amb el beneplàcit de tots els actors implicats.

El director de l'ICEC ha assegurat que volen desenvolupar la llei per "parts". Pel que fa a les sancions que preveu la norma respecte al doblatge, Riera ha afirmat que en els últims mesos ja s'ha passat d'un 1% de pel·lícules doblades a un 5% i "encara que s'estigui lluny" del 50% que preveu la llei, és ja "un salt important de quatre punts".

Durant la seva compareixença davant la comissió parlamentària, Félix Riera ha reconegut l'impacte de la crisi en les indústries catalanes que es dediquen a la cultura. Tot i això, creu que que "si es juguen bé les cartes, Catalunya podrà sortir enfortida i liderar el sector els propers anys".
Anar al contingut