Los observadores acusan a Marchena de favorecer  "explicaciones subjetivas" de los policías
Manuel Marchena en una imagen de archivo en el Tribunal Supremo
ANÀLISI

La línia vermella dels drets humans

La contundència de Manuel Marchena, al judici del procés, segueix generant interpretacions i perplexitat

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

Quan es tanquin les portes del Suprem, s'obriran les d'Estrasburg. Manuel Marchena fins ara ha procurat ser curós amb les formes, tot i que periòdicament les defenses han anat encenent llums d'alarma enmig d'una calma aparent. En el to general del judici sorprèn la contundència amb què aquest dimecres ha tallat l'advocat Benet Salellas quan preguntava a una experta internacional per la vulneració de drets humans.

Marchena s'ha decidit a fixar els límits del judici el dia en què es parlava en alemany i en anglès. Gairebé a la mateixa hora, el president del Suprem assegurava que a Espanya no es reprimeixen les idees polítiques. Ressona encara a Madrid el manifest d'una quarantena de senadors de França, un estat que ha fet del jacobinisme bandera.

Els advocats de Jordi Cuixart denuncien que el tribunal aplica una doble vara de mesurar cada cop que el judici "s'internacionalitza". El temps dirà si els esforços de Marchena --i de Lesmes-- tallen en sec el debat i reforcen les institucions o avalen l'estratègia de defensa, que ja ha anunciat que els propers mesos portarà la presó preventiva del líder d'Òmnium a una instància internacional. I la base serà, precisament, la vulneració de drets fonamentals.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut