Barcelona

La línia 10 sud arriba al passeig de la Zona Franca

A les tres de la tarda han entrat en funcionament les estacions de Foneria i Foc

RedaccióActualitzat

La Zona Franca estrena un nou tram de la línia 10 sud. És una infraestructura llargament reivindicada pels veïns del barri de la Marina que ha d'acabar travessant tot el polígon.

A les estacions de Collblanc, Torrassa i Can Tries Gornal, aquest dissabte s'hi afegeixen les de Foneria i Foc, que permetran connectar el barri de la Marina amb l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona i l'aeroport.

El servei en aquest tram és automàtic, sense conductor.

Les noves estacions estan situades a l'eix del passeig de la Zona Franca i, a partir de les tres de la tarda, els veïns de la Marinahan pogut pujar al tren i han rebut l'obsequi d'un bitllet de franc.

 

 

El metro no pararà a les estacions de Ciutat de la Justícia i Provençana, que entraran en funcionament l'any que ve.

Acte amb record per al govern empresonat

L'acte oficial d'inauguració s'ha fet aquest dissabte al migdia amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

 

 

A l'estació de Foneria s'han reunit les autoritats, que han fet un breu parlament. Tant Torra com Colau han recordat la figura del conseller de Territori, Josep Rull, i del vicepresident Oriol Junqueras, que van portar el pes del projecte. Els dos són ara a la presó de Lledoners.

Colau: "Es tractava que el metro pogués arribar al barri de la Marina. Per això amb el govern anterior vam fer un acord i ens vam implicar en el finançament per fer-ho possible. Ho vam fer el vicepresident Oriol Junqueras i el seu equip, amb qui vam treballar molt bé i vam trobar la manera de resoldre-ho. També vam treballar molt bé amb el conseller Rull. Un cop més, ens sumem a la petició del seu alliberament. Tant de bo que puguin pujar a aquest metro i veure aquestes estacions ben aviat."

El president de la Generalitat també ha aprofitat per reivindicar que Catalunya "no necessita" que el govern espanyol enviï "tants policies antidisturbis, sinó que necessita més quilòmetres en infraestructures, transports i mobilitat".

La comitiva, amb el conseller de Territori, Damià Calvet, ha agafat el primer comboi a l'estació de Foneria i s'ha desplaçat fins a la de Foc.

 

Dues estacions noves el 2019

El conseller de Territori, Damià Calvet, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, han fet aquest divendres una visita d'obres a l'estació de Provençana, que al febrer ja estarà operativa. La de la Ciutat de la Justícia s'inaugurarà l'octubre del 2019.

 

ARXIVAT A:
Infraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut