Una xeringa per administrar la vacuna d'AstraZeneca, en un centre de vacunació de Berlín
Una xeringa per administrar la vacuna d'AstraZeneca, en un centre de vacunació de Berlín

La limitació d'edat d'AstraZeneca fa avançar la vacunació a persones de 45 a 55 anys

L'estratègia del govern espanyol passa per anar vacunant blocs d'edat, de més grans a més joves

RedaccióActualitzat

Les autoritats sanitàries espanyoles avançaran, properament, la vacunació de persones en la franja d'edat compresa entre els 45 i els 55 anys amb el tractament d'AstraZeneca. Així ho ha decidit la comissió de salut pública, que havia optat per limitar l'edat per rebre la vacuna de la Universitat d'Oxford a menors de 55 anys, malgrat que la Generalitat defensava que es subministrés a menors de 65. La manca de disponibilitat d'altres tractaments és la raó per la qual s'avança en els grups d'edat.

Aquesta decisió s'ha pres en el marc d'una discussió sobre l'avenç de l'estratègia de vacunació contra la Covid-19 a Espanya, en què els representants de les comunitats autònomes s'han reafirmat a prioritzar la vacunació en funció de l'edat, que consideren el principal factor de risc de malaltia greu i mortalitat.

D'aquesta manera, expliquen en una nota de premsa del Ministeri de Sanitat, un cop que s'hagi tancat la campanya de vacunació entre els majors de 80 anys, es procedirà a vacunar les persones d'edats compreses entre els 70 i els 79 anys, a les quals seguiran les d'entre 60 i 69 anys.

A partir d'aquí, segueix el comunicat, ja es podran vacunar aquells menors de 60 que es troben en risc de patir una malaltia greu relacionada amb la Covid.

Segons les previsions anunciades per la Conselleria de Salut, s'hauria de començar a vacunar la població en general a principis de juny, quan ja hagin rebut els diferents tractaments disponibles els sectors més vulnerables, que a Catalunya representen un quart de la població.

Ho va avançar la subdirectora de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, en una entrevista a Catalunya Informació i ho va confirmar després la consellera Alba Vergés. Tot això si arriben les vacunes de Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen i Novavax.
 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Vacunes
Anar al contingut