Regne Unit

"La La Land", la gran favorita dels BAFTA, amb 11 nominacions

"Julieta", de Pedro Almodóvar, nominada en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa

RedaccióActualitzat

La pel·lícula musical "La La Land", titulada a Espanya "La ciudad de las estrellas", la gran triomfadora dels Globus d'Or, és també la gran favorita dels Bafta, els premis de cinema britànic. Les nominacions als guardons del cinema britànic s'han fet públics aquest dimarts i la cinta que dirigeix el jove Damien Chazelle parteix amb 11 nominacions; entre altres, les de millor pel·lícula i millor director. Es tracta d'un musical que narra la romàntica història d'amor amb estètica dels anys cinquanta entre un amant del jazz i una aspirant a actriu.

La pel·lícula nord-americana, que protagonitzen Ryan Gosling i Emma Stone, competirà en la categoria de millor film en la setantena edició dels premis amb "I, Daniel Blake", de l'anglès Ken Loach, "Arrival", "Manchester By The Sea" i "Moonlight".

A banda de Damien Chazelle, per "La La Land", estan nominats al millor director Ken Loach, per "I, Daniel Blake"; Denis Villeneuve, per "Arrival"; Kenneth Lonergan, per "Manchester By The Sea", i Tom Ford, per "Nocturnal Animals".

En la categoria de millor actor, els nominats són Ryan Gosling, per "La La Land"; Casey Affleck, per "Manchester By The Sea"; Jake Gyllenhaal, per "Nocturnal Animals"; Andrew Garfield, per "Hacksaw Ridge", i Viggo Mortensen, pel seu paper a "Captain Fantastic".

Les candidates a la millor actriu són Emma Stone, per "La La Land"; Amy Adams, per "Arrival"; Emily Blunt, per "The Girl on The Train"; la protagonista de "Jackie", Natalie Portman, i Meryl Streep, per "Florence Foster Jenkins".

"Julieta", nominada a la millor pel·lícula de parla no anglesa

La pel·lícula "Julieta", de Pedro Almodóvar, ha estat nominada en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. la pel·lícula del director manxec, que ha quedat fora de la carrera dels Oscars, competirà amb "Mustang", "El hijo de Saul", "Deephan" i "Toni Erdmann".

A la millor pel·lícula britànica, per la seva banda, hi opten "I, Daniel Blake"; "Fantastic Beasts and Where to Find Them", dirigida per David Yates amb guió de JK Rowling; "Notes on Blindness", de James Spinney i Peter Middleton; "American Honey", d'Andrea Arnold; "Denial", dirigida per Mick Jackson, i "Under The Shadow", de Babak Anvari.

Els premis Bafta, que concedeix l'Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques i Televisives, s'atorgaran el 12 de febrer a Londres. Es consideren una prèvia dels Oscars.

ARXIVAT A:
Premis BaftaCinema
Anar al contingut