Cuixart i Sànchez durant les mobilitzacions d'aquests últims dies a Barcelona (Reuters)
Cuixart i Sànchez durant les mobilitzacions d'aquests últims dies a Barcelona (Reuters)
Madrid

L'Audiència Nacional torna a citar Trapero, Cuixart i Sànchez per sedició

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional cita Trapero, Cuixart i Sànchez per un suposat delicte de sedició arran de l'informe de la Guàrdia Civil. Així, el major dels Mossos d'Esquadra i els líders de les associacions sobiranistes hauran de tornar a declarar, juntament amb la intendent Teresa Laplana. Serà dilluns que ve.

A tots quatre se'ls investiga per un suposat delicte de sedició i ja van declarar el 6 d'octubre per aquest mateix motiu.

La causa no es traslladarà a Barcelona

D'altra banda, l'Audiència Nacional ha decidit que no traslladarà als jutjats de Barcelona la causa. Així ho recull el requeriment de la jutge Carmen Lamela sobre el cas dels màxims responsables de l'ANC i d'Òmnium Cultural. Lamela declara competent l'Audiència Nacional per investigar els fets relacionats amb l'1-O perquè entén que no són "aïllats" i formen part d'un "full de ruta per a la independència", en el qual participen, diu, Sànchez i Cuixart.

La jutge rebutja traslladar el cas a Barcelona, tal com havien demanat els líders de les dues entitats, perquè, encara que tots els delictes de sedició no són competència de l'Audiència Nacional, aquest en concret sí que ho és perquè suposa una ruptura de la forma de govern.

Carmen Lamela explica que no es tracta d'uns fets puntuals, "com volen fer semblar les parts que proposen la qüestió de competència, sinó que s'emmarquen dins d'una estratègia complexa" en què col·laboren Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, "executant el full de ruta dissenyat per obtenir la independència de Catalunya".

Anar al contingut