Pilar Llop i Meritxell Batet, propostes del PSOE per presidir el Senat i el Congrés
Pilar Llop i Meritxell Batet, propostes del PSOE per presidir el Senat i el Congrés
Madrid

La jutgessa Pilar Llop, proposada per presidir el Senat, i Meritxell Batet, el Congrés

Pilar Llop és jutgessa especialitzada en violència masclista i senadora per designació autonòmica per l'Assemblea de Madrid

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez proposarà Pilar Llop, una jutgessa especialitzada en violència masclista, com a nova presidenta del Senat. I mantindrà Meritxell Batet com a candidata per presidir el Congrés dels Diputats.

Si aquests dos noms es confirmen, seria la segona vegada que dues dones ocupen la més alta posició a les cambres alta i baixa. Abans ho havien fet les populars Esperanza Aguirre i Luisa Fernanda Rudi.

Pilar Llop, jutgessa especialitzada en violència masclista, és actualment senadora del PSOE per designació autonòmica per l'Assemblea de Madrid. A més, va ser delegada del govern espanyol per  a la violència de gènere des del juliol del 2018 fins a l'abril del 2019.

Pedro Sánchez traslladarà la proposta amb els noms de Batet i Llop a l'executiva federal del PSOE que es celebrarà dilluns. El president espanyol no presidirà aquesta reunió perquè assistirà a la cimera del clima COP25.

ARXIVAT A:
PSOE
Anar al contingut