Madrid

La jutgessa de Madrid cita com a testimonis els pèrits imputats per Garzón per la falsificació d'un informe de l'11-M

La jutgessa de Madrid Gema Gallego ha citat com a testimonis els pèrits policials als quals el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón va imputar un delicte de falsedat amb relació a un informe sobre l'11-M. Els dos pèrits policials van reconèixer davant Garzón haver alterat la data del seu informe per donar-li aparença d'oficial, però després es va considerar que el cas no pertocava a Garzón. Ara, la jutgessa ha de prendre declaració de nou als pèrits en el marc de la causa oberta arran de les denúncies que l'Associació d'Ajuda a les Víctimes de l'11-M i la plataforma España y Libertad van presentar contra l'excomissari general d'Informació i els superiors dels tres agents imputats.

Actualitzat

Les fonts jurídiques que han anunciat la citació no han ocultat, no obstant, la seva estranyesa pel fet que la titular del jutjat d'instrucció número 35 de Madrid citi com a testimonis -i per tant amb obligació de dir la veritat- persones imputades a les quals assisteix el dret de no declarar contra ells mateixos i de guardar silenci.

La magistrada, segons les fonts consultades, ha citat per aquest divendres Manuel Escribano i Isabel López Cidad, dos dels pèrits que van firmar un informe en què es relacionava l'11-M i ETA a partir de la troballa d'àcid bòric al domicili de Hassan al-Haski, un dels processats pels atemptats de Madrid. Segons han explicat, dilluns serà el torn del tercer, Pedro Manrique.

A més, la magistrada ha rebut de la sala del penal de l'Audiència Nacional la documentació que el diari "El Mundo" va enviar al jutge Juan del Olmo, instructor de l'11-M, i una altra de remesa per la Comissaria General de la Policia Científica.

Anar al contingut