Cuixart, dirigint-se a militants d'Òmnium, el 17 de juliol (ACN / Guillem Roset)
Cuixart, dirigint-se a militants d'Òmnium, el 17 de juliol (ACN / Guillem Roset)

La jutgessa autoritza dos permisos de sis dies per a Jordi Cuixart

La Fiscalia s'havia oposat a aquests permisos, però la magistrada apunta que Cuixart compleix els requisits per obtenir-los

Actualitzat

La titular del jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya ha aprovat que el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pugui disposar "de manera immediata" de dos permisos de sis dies. En dues resolucions signades aquest dijous, es validen els permisos que la junta de tractament de la presó de Lledoners havia aprovat el 14 de miag i el 9 de juliol.

La Fiscalia s'havia oposat a aquests permisos, però la magistrada apunta que Cuixart compleix els requisits per obtenir un permís: ha complert una quarta part de la condemna i té bona conducta. La jutgessa també afirma que l'Audiència de Barcelona va avalar el primer permís de Cuixart, de manera que es tracta d'una "resolució ferma".

 

A més, diu que el fiscal "no pot pretendre que la condemna penal s'estengui a una condemna de l'itinerari penitenciari de l'intern, obstaculitzant i impedint situacions de possibles autoritzacions de permisos".

Aquests dos permisos ordinaris queden al marge de la suspensió del tercer grau penitenciari i de l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

 

Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Turull, sortint de Lledoners el primer dia de tenir el tercer grau penitenciari
Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Turull, sortint de Lledoners el primer dia de tenir el tercer grau penitenciari (ACN / Mar Martí)

 

Sense obligació de penedir-se

Sobre la crítica del fiscal perquè Cuixart no es penedeix dels fets pels quals va ser condemnat, la jutgessa contesta que la normativa penitenciària "no imposa l'obligació al condemnat de penedir-se ni que es declari culpable" i descarta la petició que participi en un programa de tractament específic per a condemnats de sedició, que assenyala que no existeix per falta d'antecedents:

"L'intern reconeix els fets delictius, però no està d'acord amb la seva qualificació jurídica, i no mostra penediment, defensant la seva innocència, la qual cosa no deixa de ser un pensament i decisió legítims, ja que la normativa penitenciària no imposa l'obligació al condemnat de penedir-se ni que sigui declarat culpable i prescindeixi de la seva declaració d'innocència."

El mateix jutjat de vigilància penitenciària va suspendre la setmana passada el tercer grau a Cuixart i també a Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez. El tercer grau els permetia sortir de la presó entre setmana i passar el cap de setmana a casa.

Aquest dilluns, el jutjat va autoritzar un permís de tres dies per a Joaquim Forn.         

 

 

ARXIVAT A:
Jordi CuixartÒmnium CulturalJudici procés
Anar al contingut